Rival Foods en LIVEKINDLY ontwikkelen plantaardige kip

rival foods

De perfecte plantaardige whole-cut kip produceren, zodat de consument gemakkelijker een duurzame keuze kan maken, zonder in te leveren op kwaliteit. Dat is het doel van de nieuwe samenwerking tussen Rival Foods en LIVEKINDLY Collective.

De twee organisaties brengen hun complementaire kennis en middelen bij elkaar, wat moet resulteren in een nieuw model voor versnelde productinnovatie, aldus het persbericht.

Rival Foods, een spin-off van Wageningen University & Research, ontwikkelde een nieuw, innovatief productieproces waarmee de start-up naar eigen zeggen de traditionele vleeservaring voor de consument kan evenaren. Als eerste ter wereld transformeerden ze plantaardige ingrediënten tot grote "hele spier"-achtige producten, wat resulteerde in een vleesvervanger van hoge kwaliteit met een rijke, vezelige structuur. Mede-oprichter Birgit Dekkers: “Door middel van een innovatief proces kunnen grote stukken plantaardige hele-spier producten gecreëerd worden, zogenaamde ‘whole-cuts’, die dezelfde sappigheid en vezelige structuur
bevatten die je op dit moment alleen in vlees terugvindt."

Het plantaardige platform van LIVEKINDLY is zo ingericht dat bedrijven snel kunnen opschalen. “Door het innovatiemodel van Rival Foods, zijn we nu in staat om een nieuwe generatie van innovatieve, smakelijke, en voedzame plantaardige producten te ontwikkelen die voldoen aan de wereldwijd groeiende vraag naar deze duurzame voedingscategorie", zegt Kees Kruythoff, CEO en Voorzitter van LIVEKINDLY Collective in het persbericht.  

Over LIVEKINDLY Collective

LIVEKINDLY Collective wil de transitie van dierlijke producten naar plantaardige alternatieven voor de consument makkelijker maken, met als doel om plantaardig consumeren een waardig onderdeel te maken van ieders eetpatroon. De organisatie werd in maart 2020 opgericht en heeft diverse heritage- en startup-voedingsmerken onder zijn hoede, zoals The Fry Family Food Co., Oumph!, LikeMeat. en sinds afgelopen januari ook No Meat. De partij helpt de merken bij de distributie van de producten en wil de beschikbaarheid ervan vergroten. LIVEKINDLY krijgt daarbij steun van diverse entrepeneurs, investeerders en wereldleiders en werkt samen met zaadtelers, producenten en distributeurs. Naar eigen zeggen is het de enige partij in de plantaardige voedingssector die de hele waardeketen van productie bezit. 

Lees ook
Wageningse onderzoekers winnen rubisco-eiwit uit tomatenblad

Wageningse onderzoekers winnen rubisco-eiwit uit tomatenblad

Onderzoekers van Wageningen University & Research zijn er als eerste ter wereld in geslaagd het hoogwaardige Rubisco-eiwit te winnen uit tomatenblad, een belangrijke reststroom in de glastuinbouw. De methode die ze hanteerden, lijkt op eerdere door hen ontwikkelde methodes voor de isolatie van Rubisco uit andere reststromen. Bij toepassing op grote...

Technasium leerlingen ontwikkelen oplossingen tegen voedselverspilling

Technasium leerlingen ontwikkelen oplossingen tegen voedselverspilling

Ongeveer 370 derdejaars vwo-leerlingen van vijf Nederlandse Technasia deden mee aan het project 'Stop Voedselverspilling'. Hun opdracht? Een oplossing ontwikkelen voor het weggooien van voedsel. Tijdens de Floriade Expo in Almere werden op 17 mei de winnaars bekend gemaakt.

Rauwe kip wassen verspreidt bacteriën in keuken

Rauwe kip wassen verspreidt bacteriën in keuken

Voor de bereiding van kip wast meer dan een kwart van de Nederlanders het rauwe vlees eerst onder de kraan. Dat is geen goed idee blijkt uit nieuw onderzoek van het Voedingscentrum. Hierdoor kunnen bacteriën op de kip zich juist door de keuken verspreiden.