RIVM bundelt voedsel- en voedingsinformatie

website RIVM

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bundelt vanaf vandaag zijn informatie op een nieuwe onderwerppagina op zijn website.

Het RIVM voert zodanig verschillende taken uit op "het brede gebied van voedsel en voeding", dat de informatie daarover nogal versnipperd op de website stond. Dat is verholpen met de nieuwe pagina, waar de activiteiten op het gebied van veilig, gezond en duurzaam voedsel geïntegreerd en in samenhang bij elkaar staan. Het gaat om korte teksten met veel links.

De vier onderwerpen zijn: 'Wat eet Nederland' (voedselconsumptie en samenstelling van voedingsmiddelen), 'Gezonde voeding' (voeding als onderdeel van leefstijl, gezonder voedingspatroon), 'Veilig voedsel' (voedselinfecties, chemische stoffen in voedsel) en 'Duurzaam voedsel' (voedselzekerheid en ecologische impact).

Bron: Foodlog

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Voedingsmiddelenindustrie in de media | Week 12-2023

Voedingsmiddelenindustrie in de media | Week 12-2023

Consumenten kiezen vaker voor een huismerk, ontwikkelingen in de biotechnologie,’s werelds eerste bananenfabriek en een hogere sojaoogst. Wat lazen we afgelopen week? Een greep uit de media.

Voedingsindustrie in de media | Week 11-2023

Voedingsindustrie in de media | Week 11-2023

Groene transitie binnen de voedingsmiddelenindustrie, onderzoek naar risico’s van ‘nieuwe’ plantaardige voeding en het voedselsysteem kan met 1 graad bijdragen aan de opwarming van de aarde. Wat lazen we afgelopen week? Een greep uit de media.

Eén ecolabel voor duurzaamheid voedingsmiddelen

Eén ecolabel voor duurzaamheid voedingsmiddelen

In Den Haag vond op 16 februari de eerste internationale conferentie plaats over de ontwikkeling van één Europees ecolabel voor duurzaamheid van voeding. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en Wageningen University & Research (WUR) nemen alvast de eerste stappen.