RIVM bundelt voedsel- en voedingsinformatie

website RIVM

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bundelt vanaf vandaag zijn informatie op een nieuwe onderwerppagina op zijn website.

Het RIVM voert zodanig verschillende taken uit op "het brede gebied van voedsel en voeding", dat de informatie daarover nogal versnipperd op de website stond. Dat is verholpen met de nieuwe pagina, waar de activiteiten op het gebied van veilig, gezond en duurzaam voedsel geïntegreerd en in samenhang bij elkaar staan. Het gaat om korte teksten met veel links.

De vier onderwerpen zijn: 'Wat eet Nederland' (voedselconsumptie en samenstelling van voedingsmiddelen), 'Gezonde voeding' (voeding als onderdeel van leefstijl, gezonder voedingspatroon), 'Veilig voedsel' (voedselinfecties, chemische stoffen in voedsel) en 'Duurzaam voedsel' (voedselzekerheid en ecologische impact).

Bron: Foodlog

Lees ook
ACO lanceert nieuwe website

ACO lanceert nieuwe website

ACO Nederland lanceert een nieuwe website. Het vertrouwde www.aco.nl heeft een compleet vernieuwd ontwerp en is als kennisbaken en productenoverzicht bedoelt voor alle afwateringsvraagstukken van architecten, aannemers, installateurs en opdrachtgevers. Het nieuwe platform met veel beeldmateriaal, downloads en volledig nieuwe en herschreven content is...

RIVM: te weinig data beschikbaar om voortgang Plastic Pact te meten

RIVM: te weinig data beschikbaar om voortgang Plastic Pact te meten

Er is nog niet genoeg informatie beschikbaar om de voortgang van het Plastic Pact te meten. Dat blijkt uit het eerste rapport van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), die de voortgang moet monitoren. Het RIVM vroeg data op om een nulmeting te maken voor de doelstellingen van het pact, maar veel bedrijven die meedoen waren niet...

Listeria-fabriek Offerman hield informatie achter voor zijn schoonmakers

Listeria-fabriek Offerman hield informatie achter voor zijn schoonmakers

‘Vleeswarenfabriek Offerman verzweeg tegen zijn eigen schoonmaakbedrijf dat de verouderde fabriek in Aalsmeer extra moest worden schoongemaakt,’ ontdekte De Telegraaf na onderzoek naar de schoonmaakpraktijken in die fabriek.