Roem van Yerseke en Prins & Dingemanse gaan verder als één bedrijf

18 juni 2020
Foto: Roem van Yerseke

De schaal- en schelpdierenbedrijven Roem van Yerseke en Koninklijke Prins & Dingemanse hebben besloten om samen als één bedrijf verder te gaan. Dit gebeurt onder de vlag van Roem van Yerseke. Met deze fusie vormen ze het grootste mossel- en oesterverwerkende bedrijf van Nederland. 

Beide familiebedrijven zijn gespecialiseerd in de kweek, verwerking en handel in mosselen, oesters en garnalen. De bedrijven zijn geworteld in het Zeeuwse Yerseke, waar ruim drie generaties zijn opgegroeid aan de Oosterschelde, de bron waar een groot deel van de grondstoffen vandaan komt. De betrokkenheid bij de schaal- en schelpdierenbranche en de kennis van mosselen en oesters vormen de basis die beide bedrijven verbindt. Door de krachten te bundelen willen de twee bedrijven elkaar versterken met de bekende merken Zeeland’s Roem en Prins & Dingemanse. 

Versterken marktpositie

"Waar we vroeger rivalen waren bereiken we met ons samengaan het tegenovergestelde: Het stelt ons in staat onze marktpositie op een unieke manier te versterken”, zegt Johan Lacor, directeur van Roem van Yerseke. "Door de uitbreiding van mossel- en oesterkweekpercelen en de geografische spreiding hiervan hebben wij een sterke en waardevolle troef in handen gekregen.”

“Dit is voor ons een groot voordeel als het gaat om de beschikbaarheid van natuurproducten uit de zee en de constante kwaliteit hiervan”, vult Jan Prins aan, directeur van Prins & Dingemanse. "Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn twee speerpunten die beide bedrijven altijd hoog in het vaandel hebben gestaan en hier wordt in de toekomst niet op afgedongen."

Kweek

Jaren geleden investeerden beide bedrijven in innovaties op het gebied van de kweek. Zo begonnen ze met het opkweken van oesterbroed in een schelpdier hatchery. Daarnaast startten beide bedrijven ook energie in de alternatieve kweek (MZI) van mosselen. 

Dit artikel verscheen eerder op: Vismagazine

Altijd op de hoogte blijven?