Roem van Yerseke en Prins & Dingemanse gaan verder als één bedrijf

Samengaan Roem van Yerseke en Prins & Dingemanse

Foto: Roem van Yerseke

De schaal- en schelpdierenbedrijven Roem van Yerseke en Koninklijke Prins & Dingemanse hebben besloten om samen als één bedrijf verder te gaan. Dit gebeurt onder de vlag van Roem van Yerseke. Met deze fusie vormen ze het grootste mossel- en oesterverwerkende bedrijf van Nederland. 

Beide familiebedrijven zijn gespecialiseerd in de kweek, verwerking en handel in mosselen, oesters en garnalen. De bedrijven zijn geworteld in het Zeeuwse Yerseke, waar ruim drie generaties zijn opgegroeid aan de Oosterschelde, de bron waar een groot deel van de grondstoffen vandaan komt. De betrokkenheid bij de schaal- en schelpdierenbranche en de kennis van mosselen en oesters vormen de basis die beide bedrijven verbindt. Door de krachten te bundelen willen de twee bedrijven elkaar versterken met de bekende merken Zeeland’s Roem en Prins & Dingemanse. 

Versterken marktpositie

"Waar we vroeger rivalen waren bereiken we met ons samengaan het tegenovergestelde: Het stelt ons in staat onze marktpositie op een unieke manier te versterken”, zegt Johan Lacor, directeur van Roem van Yerseke. "Door de uitbreiding van mossel- en oesterkweekpercelen en de geografische spreiding hiervan hebben wij een sterke en waardevolle troef in handen gekregen.”

“Dit is voor ons een groot voordeel als het gaat om de beschikbaarheid van natuurproducten uit de zee en de constante kwaliteit hiervan”, vult Jan Prins aan, directeur van Prins & Dingemanse. "Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn twee speerpunten die beide bedrijven altijd hoog in het vaandel hebben gestaan en hier wordt in de toekomst niet op afgedongen."

Kweek

Jaren geleden investeerden beide bedrijven in innovaties op het gebied van de kweek. Zo begonnen ze met het opkweken van oesterbroed in een schelpdier hatchery. Daarnaast startten beide bedrijven ook energie in de alternatieve kweek (MZI) van mosselen. 

Thema's
Lees ook
TTX in mosselen en oesters legt oogst gedeeltelijk stil

TTX in mosselen en oesters legt oogst gedeeltelijk stil

Op een aantal mossel- en oesterpercelen in de Oosterschelde en het Grevelingenmeer is de giftige stof tetrodotoxine (TTX) aangetroffen, schrijft de NRC. Als mensen grote hoeveelheden TTX binnen krijgen, kan dat blijvende zenuwschade veroorzaken. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de eigenaren van de betreffende percelen verboden...

Mensen besmetten de Bretonse oester via het riool

Mensen besmetten de Bretonse oester via het riool

Bretonse oesterkwekers hebben er de buik van vol. Voor de vijfde keer (!) sinds midden december is de oogst en verkoop van oesters uit de Bretonse wateren verboden. In de schelpdieren is het norovirus aangetroffen. Het hoogstbesmettelijke virus maakt mensen misselijk en veroorzaakt diarree.

Morubel in andere handen

Morubel in andere handen

Belgisch garnalenbedrijf Morubel, voormalig dochter van Heiploeg, is overgenomen door Bencis Capital Partners. Dat meldt Vismagazine. De overname heeft geen invloed op de dagelijkse bedrijfsvoering, het management en het personeel. Het bedrijf blijft zelfstandig opereren. Faillissement Heiploeg Morubel was zelfstandig sinds februari, na het faillissement...