Rolf Bos themadirecteur TI Food and Nutrition

WAGENINGEN - Dr Rolf Bos wordt de nieuwe themadirecteur Nutrition and Health bij TI Food and Nutrition. Hij volgt in die functie Prof Dr Wim Saris op, die na 5 jaar als themadirecteur, afscheid neemt van de organisatie.

Bos (50) (foto) promoveerde in 1996 cum laude aan de Universiteit van Groningen, Department of Biomedical Engineering.

Global nutrition

Bos gaat zijn rol als themadirecteur combineren met zijn huidige functie van director global nutrition development en benefit platform leader bij FrieslandCampina in Wageningen.

TI Food and Nutrition is een internationaal onderzoekinstituut op het gebied van voeding en voedingsmiddelen.

Partners

De publiek-private partners zijn: Cargill, CBL, Chr. Hansen, CSK Food Enrichment, CRV, CSM, Danone, DSM, FNLI, FrieslandCampina, Fromageries Bel, GlaxoSmithKline, Kellogg, Kennisinstituut Duurzaam Verpakken, Nestlé,  PepsiCo, Philips Research, Productschap Zuivel, Unilever, Vion, Wrigley; Acta Dental Research, Groningen University/UMCG, Maastricht University/MUMC+, Nizo food research, TNO en Wageningen UR.

Lees ook:

Meer over
Lees ook
Partnerbijeenkomst Food Innovation Academy

Partnerbijeenkomst Food Innovation Academy

De partnerbijeenkomst van de Food Innovation Academy (FIA) vond op 9 mei plaats in het in aanbouw zijnde pand aan de Industrieweg waarin het ‘praktijk- en inspiratiehuis voor food’ wordt gevestigd in Vlaardingen. Ruim tachtig geïnteresseerden – die zo’n veertig ondernemingen, onderwijsinstellingen, overheidsinstanties en andere foodpartijen vertegenwoordigen...

Kitchen Republic start programma voor startende voedselverwerkers

Kitchen Republic start programma voor startende voedselverwerkers

Kitchen Republic start eind oktober met een 12-weeks programma voor startende voedselverwerkers, zoals producenten van verse of verpakte producten, cateraars en ondernemers met vernieuwende foodservice concepten. Beginnende start-ups kunnen zich tot 5 oktober inschrijven voor deze food accelerator. Het programma bestaat onder andere uit speciale thema-avonden,...

IFFI presenteert:  changemakers in food

IFFI presenteert: changemakers in food

Ingredients For Food Innovators organiseert op donderdag 20 september een dinner meeting rondom het thema Toekomstbestendig voedsel. Sprekers zijn Mark Kulsdom (The Dutch Weed Burger) en Peter Verstrate (Mosa Meat). Aansluitend brengen leden vrijdag 21 september een bezoek aan het Cosun innovation center van nieuw IFFI-lid Royal Cosun. Toekomstbestendig...