Roo’bar wint Veggie Bite Award 2015

8 oktober 2014

Biologische snoep/energiereep Roo’bar is winnaar van de Veggie Bite Award 2015, als meest innovatief foodproduct van het jaar.

De Veggie Bite Award is een aanmoedigingsprijs voor innovatieve foodmerken die ‘happy, healthy en echt eten produceren, kiezen voor meer groente op het bord en inspiratie geven om vaker het vlees te vergeten’.

Opmars

De reep is zeer populair in Duitsland en volgens de vakjury bezig met een opmars in Nederland. "Het biedt een range energierepen die raw, zoet zonder suiker, vegan én glutenvrij zijn."

Winnaar van de foodbloggers/Publieksprijs van de Veggie Bite Award 2015 is de Vegetarische Slager met Visvrije Tonyn en Gehacktbal. De uitverkiezing kwam volgens de jury niet als verrassing. “Revolutionaire vleesvervangers met een juicy beet zijn enorm in opmars.”

'Te zout/te zoet'

Volgens de vakjury grijpt de foodindustrie bij hun producten nog steeds te makkelijk naar ‘goedkope smaakmakers zout, suiker, bindmiddelen en e-nummers’. Hierdoor zijn supermarkt-producten in haar ogen nog steeds te zout en te zoet.

“Voedselproducenten trekken alles uit de kast om ons verslaafd te krijgen aan hun producten”, zegt foodinspirator Jacinta Bokma, die initiatiefnemer is van de Veggie Bite Award. Volgens haar groeit de vraag naar gezondere alternatieven explosief.

Lees ook:

Vegetarische Slager wil eigen fabriek (6 mei 2014)

Fingerfoodballs winnen innovatie-award (2 april 2014)

Altijd op de hoogte blijven?