Roosterz&Co: een breed assortiment diepgevroren kipproducten

Roosterz en co

Kip is een populair stukje vlees en de vraag naar kipproducten blijft groeien. Daarom komt Jan Zandbergen BV introduceert met Roosterz&Co. Dit is een breed assortiment diepgevroren kipproducten. Er is een lijn voor de retail en een zogenoemde  voor de foodservice.

Roosterz&Co chicken bites

Roosterz&Co chicken bites zijn voor de retail. Dit zijn met de hand gesneden stukken kipfilet (ca. 25 gram) van hoge kwaliteit in een krokant jasje. De diepgevroren bites zijn zo ontwikkeld dat ze eenvoudig in de oven of airfryer te bereiden zijn met behoud van crunch. De chicken bites zijn verkrijgbaar in 9 verschillende smaken waaronder Southern Fried, BBQ-Honey, Rosemay&Garlic en Sweet Chili.

'Professional' lijn

Het ‘professional’ assortiment bestaat uit vijf categorieën: Cooked, Roasted, Fried, Coated en Marinated. Iedere categorie is te herkennen aan een eigen kleur op de verpakking. Verder heeft de verpakking een transparant venster en is het voorzien van een label met productinformatie in 9 talen. Binnen ieder categorie zijn diverse producten beschikbaar zoals blokjes, strips, slices, binnenhaas, filet en/of wings. Ook de bites zijn in grootverpakking verkrijgbaar.

De producten bevatten weinig zout en zijn halal. Hiermee zijn ze voor een groot aantal groepen met specifieke wensen en eisen (zoals ouderen, diverse culturen) te gebruiken. Doordat de producten alvast voorgegaard zijn, zijn ze voor de kok eenvoudig toe te passen in de gerechten.

Lees ook:

     
Lees ook
Rauwe kip wassen verspreidt bacteriën in keuken

Rauwe kip wassen verspreidt bacteriën in keuken

Voor de bereiding van kip wast meer dan een kwart van de Nederlanders het rauwe vlees eerst onder de kraan. Dat is geen goed idee blijkt uit nieuw onderzoek van het Voedingscentrum. Hierdoor kunnen bacteriën op de kip zich juist door de keuken verspreiden.

NEPLUVI kijkt tevreden terug op events in kader van campagne ‘Kip uit Europa’

NEPLUVI kijkt tevreden terug op events in kader van campagne ‘Kip uit Europa’

De Vereniging voor de Nederlandse Pluimveeverwerkende Industrie (NEPLUVI) promootte de afgelopen weken de pluimveesector door middel van informatieve evenementen. Dit was onderdeel van de ‘Kip uit Europa’-campagne. Deelnemers maakten nader kennis met de sector en konden de Europese kip proeven.

Jan Zandbergen Group start bouw nieuw innovatiecentrum

Jan Zandbergen Group start bouw nieuw innovatiecentrum

CEO Peter-Paul Zandbergen van Jan Zandbergen Group sloeg dinsdag 26 oktober symbolisch de eerste paal in de grond voor de bouw van het nieuwe Food Ontwikkelingscentrum.