Roquette America schrapt banen

Roquette America, dochter van de Franse ingrediëntenleverancier, schrapt 85 banen bij het Amerikaanse hoofdkantoor in Keokuk. Het kantoor zelf sluit en wordt verkocht, het eigen vliegtuig zou al verkocht zijn.

Dat meldt Foodingredientsfirst. Het zou gaan om banen in brood/banket, snoepgoed, graanverwerking en in managementfuncties. De overblijvende functies worden naar verluidt verhuisd naar een plek dichter bij de nabijgelegen fabriek.

De maatregelen maken onderdeel uit van een performance-optimalisatieprogramma. Dit om de resultaten in de belangrijkste segmenten in Noord-Amerika te verbeteren en het bedrijf duurzamer te maken.

Lees ook:

Meer over
Lees ook
CSM Ingredients presenteert eerste duurzaamheidsverslag

CSM Ingredients presenteert eerste duurzaamheidsverslag

CSM Ingredients, innovatie- en productiebedrijf van food tech ingrediënten, presenteert een nieuwe benadering van duurzaamheid met zijn “Thrive for Impact”-plan. Met dit plan wil het bedrijf een verantwoorde manier van zakendoen waarbij de maatschappij en planeet centraal staan bevorderen. Daarvoor presenteert CSM Ingredients zijn eerste duurzaamheidsverslag...

BENEO neemt het Nederlandse bedrijf Meatless over

BENEO neemt het Nederlandse bedrijf Meatless over

Ingrediëntenproducent BENEO neemt het Nederlandse bedrijf Meatless over. Het management van Meatless, gevestigd in Goes, blijft na de overname in functie. Meatless produceert ingrediënten die gebruikt worden in plantaardige alternatieven voor vlees en vis.

Consumentenbond: Alcoholfabrikanten moeten transparant zijn over hun producten

Consumentenbond: Alcoholfabrikanten moeten transparant zijn over hun producten

De Consumentenbond vindt dat alcoholfabrikanten niet transparant zijn over hun drank. Op het etiket ontbreken vaak de ingrediënten en voedingswaarde, zoals het aantal calorieën en het suikergehalte. Daarom roept de Consumentenbond op tot verplichte etikettering op alcohol.