Rotterdam zoekt Food Startups

Rotterdam Food Cluster

Rotterdam Food Cluster organiseert op 8 november het event ‘Rotterdam zoekt Food Startups’ in de Rotterdam Science Tower. Tijdens dit event ontmoeten food startups en grownups elkaar om zo innovatie en ondernemerschap in de foodsector aan te jagen. Sprekers Bas Haring, ‘volksfilosoof’, en Peter Duijvestijn van Duijvestijn Tomaten geven ‘food for thought’.

Netwerken

Met dit event verkent Gemeente Rotterdam de mogelijkheden voor een startup-programma voor foodondernemers. De aanwezigen ontmoeten andere grote en kleine ondernemers, denkers en doeners in de voedselbranche. Door middel van zogenoemde Floor Dates, krijgen deelnemers eveneens de mogelijkheid kennis te maken met andere bedrijven op het gebied van Cleantech, Life Sciences & Health en Port, die een cross-over maken met food.

Food innovatie in Rotterdam

Rotterdam innoveert. De stad en omstreken zet in op een ‘smart digital en energy delta’, waarbij onder andere big data, robotica en schone energiebronnen centraal staan. De stad werkt toe naar een inclusieve samenleving en maakt de weg vrij voor entrepeneurs om een vooruitstrevend ondernemersklimaat te creëren. Voedsel is een van de economische speerpunten voor de stad en haar omliggende gebieden.

Dit biedt kansen voor de stad Rotterdam, maar zeker ook voor betrokken ondernemers. Een voorbeeld hiervan is Aquaponics; een circulair systeem waar aquacultuur (viskweek) en hydroponics (plantenteelt op water) samenkomen, maar ook vertical farming wint aan terrein. Er draait al een pilotproject om een vertical farming testfaciliteit in Rotterdam te starten.

Lees ook
Cocreatie: meer dan een buzzword

Cocreatie: meer dan een buzzword

Cocreatie is populair. Het psychologisch aspect ervan heeft zelfs een populaire naam: het IKEA-effect. In 2011 toonde wetenschappelijk onderzoek bij deze retailer aan dat we een product waaraan we zelf een bijdrage hebben geleverd, waardevoller vinden. Er zijn talloze voorbeelden op consumentenniveau. Maar ook eerder in de keten komt cocreatie volop...

Onderzoekers VS maken metaal antibacterieel

Onderzoekers VS maken metaal antibacterieel

Onderzoekers van Purdue University ontwikkelden een methode om metalen oppervlakten te behandelen met antibacteriële peptiden. De techniek kan gebruikt worden om besmettingen in voedselverwerkingsfabrieken te voorkomen.

Hoe maken we voedsel nog duurzamer en gezonder?

Hoe maken we voedsel nog duurzamer en gezonder?

Ons voedsel zit steeds slimmer in elkaar. Dierlijke eiwitten worden vervangen door plantaardige, suikers door laagcalorische zoetstoffen en kunstmatige smaakstoffen door natuurlijke alternatieven. Welke innovatieve, functionele ingrediënten maken on voedsel in de toekomst nog lekkerder en gezonder? En welke andere innovaties kunnen ons voedsel transformeren...