Rotterdam zoekt Food Startups

Rotterdam Food Cluster

Rotterdam Food Cluster organiseert op 8 november het event ‘Rotterdam zoekt Food Startups’ in de Rotterdam Science Tower. Tijdens dit event ontmoeten food startups en grownups elkaar om zo innovatie en ondernemerschap in de foodsector aan te jagen. Sprekers Bas Haring, ‘volksfilosoof’, en Peter Duijvestijn van Duijvestijn Tomaten geven ‘food for thought’.

Netwerken

Met dit event verkent Gemeente Rotterdam de mogelijkheden voor een startup-programma voor foodondernemers. De aanwezigen ontmoeten andere grote en kleine ondernemers, denkers en doeners in de voedselbranche. Door middel van zogenoemde Floor Dates, krijgen deelnemers eveneens de mogelijkheid kennis te maken met andere bedrijven op het gebied van Cleantech, Life Sciences & Health en Port, die een cross-over maken met food.

Food innovatie in Rotterdam

Rotterdam innoveert. De stad en omstreken zet in op een ‘smart digital en energy delta’, waarbij onder andere big data, robotica en schone energiebronnen centraal staan. De stad werkt toe naar een inclusieve samenleving en maakt de weg vrij voor entrepeneurs om een vooruitstrevend ondernemersklimaat te creëren. Voedsel is een van de economische speerpunten voor de stad en haar omliggende gebieden.

Dit biedt kansen voor de stad Rotterdam, maar zeker ook voor betrokken ondernemers. Een voorbeeld hiervan is Aquaponics; een circulair systeem waar aquacultuur (viskweek) en hydroponics (plantenteelt op water) samenkomen, maar ook vertical farming wint aan terrein. Er draait al een pilotproject om een vertical farming testfaciliteit in Rotterdam te starten.

Lees ook
Redactiestage bij onze Foodvakbladen

Redactiestage bij onze Foodvakbladen

Wij zoeken een nieuwe stagiair(e)! Kom jij ons team versterken? Je gaat aan de slag voor de websites, social media en de bladen. Je schrijft nieuwsberichten, artikelen, maakt vlogs, bezoekt congressen en beurzen en gaat op reportage.

Foodvakdag: nieuw vakevenement van EVMI voor retailers in food

Foodvakdag: nieuw vakevenement van EVMI voor retailers in food

Hoe blijf je met je winkel winstgevend? Hoe haal je het beste uit je personeel? Over 4 jaar ga ik met pensioen, hoe regel ik mijn bedrijfsovername? Hoe kan ik slim inkopen? Wat is het beste kassasysteem? Vragen waar foodretailers allemaal mee te maken krijgen. Alea Publishers organiseert op maandag 8 juni de Foodvakdag, een nieuw overkoepeld vakevenement...

Gold & Green wint Horecava Innovation Award 2020

Gold & Green wint Horecava Innovation Award 2020

Gold & Green heeft de Horecava Innovation Award 2020 gewonnen met het product Pulled Oats, een alternatief voor vlees. Winnaar van de Duurzaamheid Award Karel de Vos is Karma Shoarma van het gelijknamige bedrijf uit Haarlem. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de opening van de Horecava.