Rotterdam zoekt Food Startups

26 oktober 2017

Rotterdam Food Cluster organiseert op 8 november het event ‘Rotterdam zoekt Food Startups’ in de Rotterdam Science Tower. Tijdens dit event ontmoeten food startups en grownups elkaar om zo innovatie en ondernemerschap in de foodsector aan te jagen. Sprekers Bas Haring, ‘volksfilosoof’, en Peter Duijvestijn van Duijvestijn Tomaten geven ‘food for thought’.

Netwerken

Met dit event verkent Gemeente Rotterdam de mogelijkheden voor een startup-programma voor foodondernemers. De aanwezigen ontmoeten andere grote en kleine ondernemers, denkers en doeners in de voedselbranche. Door middel van zogenoemde Floor Dates, krijgen deelnemers eveneens de mogelijkheid kennis te maken met andere bedrijven op het gebied van Cleantech, Life Sciences & Health en Port, die een cross-over maken met food.

Food innovatie in Rotterdam

Rotterdam innoveert. De stad en omstreken zet in op een ‘smart digital en energy delta’, waarbij onder andere big data, robotica en schone energiebronnen centraal staan. De stad werkt toe naar een inclusieve samenleving en maakt de weg vrij voor entrepeneurs om een vooruitstrevend ondernemersklimaat te creëren. Voedsel is een van de economische speerpunten voor de stad en haar omliggende gebieden.

Dit biedt kansen voor de stad Rotterdam, maar zeker ook voor betrokken ondernemers. Een voorbeeld hiervan is Aquaponics; een circulair systeem waar aquacultuur (viskweek) en hydroponics (plantenteelt op water) samenkomen, maar ook vertical farming wint aan terrein. Er draait al een pilotproject om een vertical farming testfaciliteit in Rotterdam te starten.

Altijd op de hoogte blijven?