Rotterdamse studenten aan de slag voor foodbedrijven op Fruit Logistica 2018

Food for the Future

lores-Groepsfoto_FruitLogistica2018-300x226 Groepsfoto

Op de Fruit Logistica in Berlijn zijn 50 studenten van onderwijsinstellingen uit de Rotterdamse regio actief voor foodbedrijven. Tijdens deze internationale beurs voeren de studenten diverse opdrachten voor en namens foodbedrijven uit, zoals markt- en concurrentieonderzoek en het verzorgen van hospitality op stands.

In het kader van de samenwerking 'Food for the Future' organiseert Rotterdam Food Cluster deze studiereis naar Berlijn. Het doel is studenten kennis te laten maken met de foodsector en te enthousiasmeren voor een carrière in deze sector. Dankzij bedrijven als Berg Hortimotive, Siemens, Koppert Cress, Dex Groep, Havenbedrijf Rotterdam, Bom Group, Nature's Pride, Koppert Biological Systems, The Greenery, Westland Marketing en GroentenFruit Huis zijn er circa 50 stageplaatsen gerealiseerd.

Food for the Future

Rotterdam Food Cluster is een initiatief van gemeente Rotterdam. Het cluster wil samen met het bedrijfsleven en kennis- en opleidingsinstituten het innovatievermogen van de regionale foodsector stimuleren en de nieuwe generatie op de toekomst voorbereiden.

Daarom zijn Albeda, Erasmus Universiteit Rotterdam, Greenport, INholland, Hogeschool Rotterdam, Lentiz onderwijsgroep, STC, Wageningen University & Research, het Wellantcollege en Zadkine in 2016 met de gemeente en het bedrijfsleven daarom een samenwerking aangegaan voor de toekomst van het onderwijs in de foodsector van regio Rotterdam: ‘Food for the Future’. Met deze samenwerking zorgt regio Rotterdam voor onderwijs dat aansluit op de snel veranderende arbeidsbehoeftes van de foodsector.

Lees ook
WUR en Those Vegan Cowboys onderzoeken mogelijkheden voor plantaardige kaas

WUR en Those Vegan Cowboys onderzoeken mogelijkheden voor plantaardige kaas

Kaas is lastig na te maken. Plantaardige alternatieven hebben meestal niet dezelfde smaak en structuur als kaas van koemelk. Daarom doet Etske Bijl, onderzoeker Food Quality and Design aan Wageningen University & Research. met haar team onderzoek naar de mogelijkheden om duurzame en voedzame kaas te maken met behulp van micro-organismen.

Technasium leerlingen ontwikkelen oplossingen tegen voedselverspilling

Technasium leerlingen ontwikkelen oplossingen tegen voedselverspilling

Ongeveer 370 derdejaars vwo-leerlingen van vijf Nederlandse Technasia deden mee aan het project 'Stop Voedselverspilling'. Hun opdracht? Een oplossing ontwikkelen voor het weggooien van voedsel. Tijdens de Floriade Expo in Almere werden op 17 mei de winnaars bekend gemaakt.

Lezing Food Technology: Erasmus Q-Intelligence

Lezing Food Technology: Erasmus Q-Intelligence

13 en 14 april vindt Food Technology plaats in de Brabanthallen. In de aanloop van het evenement belicht EVMI lezingen uit die gegeven worden.