RSPO herstelt Nestlé's lidmaatschap

De Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO) heeft 16 juli het lidmaatschap van Nestlé hersteld, nadat het bedrijf haar plan indiende om alleen volledig RSPO-gecertificeerde duurzame palmolie te gebruiken. RSPO en Nestlé willen beiden een duurzame toekomst voor de palmolie-industrie. Ze geloven dat de gehele industrie samen moet werken voor meer transparantie, betrokkenheid in de keten en capaciteitsopbouw in de supply chain.

Nestlé

Benjamin Ware, Nestlé's Global Head of Responsible Sourcing: "Transparantie in onze keten heeft altijd de prioriteit gehad. Nestlé heeft zich altijd ingezet voor verantwoorde inkoop en heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt in het streven om alleen volledig verantwoorde palmolie te gebruiken. Nestlé steunt RSPO's rol in het stimuleren van veranderingen in de branche." Ook spreekt Ware zijn waardering uit voor de beslissing van RSPO om het lidmaatschap van Nestlé te herstellen.

Actieplan

Het actieplan van Nestlé focust op vergroting van de traceerbaarheid door alleen RSPO palmolie te gebruiken. Dit past binnen de activiteiten van Nestlé voor een traceerbare en verantwoorde palmolieketen. Nestlé wil een leidende rol binnen RSPO en haar ervaring delen. "In overeenstemming met de doelstellingen van RSPO, zal dit gericht zijn op het voorkomen van ontbossing, met name de bescherming van veengebieden en land met hoge koolstofvoorraden, alsmede op het respecteren van de mensenrechten in de waardeketen", aldus Ware.

Roundtable on Sustainable Palm Oil

Daniel Webber, CEO van RSPO: "RSPO is meer dan certificering, het staat voor commitment. Al onze leden zetten zich in om de palmolie-industrie te transformeren. Nestlé heeft toegezegd om via actieve participatie meer inspanningen te leveren om te werken aan oplossingen binnen het RSPO-systeem. Daarom verwelkomen we Nestlé weer bij RSPO. Wij zijn ervan overtuigd dat ze zullen voldoen aan onze lidmaatschapsverplichtingen en erin zullen slagen om hun tijdgebonden plan te realiseren. We vertrouwen erop dat we door samenwerking een duurzame, respectvolle en verantwoorde palmolie-industrie kunnen realiseren. 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Minimalisatie en optimalisatie tijdens Packaging Innovations 2023

Minimalisatie en optimalisatie tijdens Packaging Innovations 2023

De ontwikkelingen in de wetgeving over het terugdringen van wegwerpplastics en verpakking volgen zich in een rap tempo. Op 5 en 6 april 2023 staan (verpakkings)experts die inspelen op deze nieuwe ontwikkelingen op het podium tijdens Packaging Innovations in de Brabanthallen.

Kipster en Lidl willen Nederlandse landbouw verduurzamen

Kipster en Lidl willen Nederlandse landbouw verduurzamen

Kipster en Lidl vieren het eerste lustrum. De boer en supermarkt zetten in op verduurzaming Nederlandse landbouw met meer dierenwelzijn, minder uitstoot en radicale transparantie. Ze zetten verschillende stappen op dit gebied, zoals de eerste Pigster boerderij, de nieuwe Kipsterfarm, 24/7 transparantie en hanenvlees.

Nespresso maakt biologisch afbreekbare koffiecups

Nespresso maakt biologisch afbreekbare koffiecups

Na drie jaar onderzoek en ontwikkeling komt Nespresso met biologisch afbreekbare koffiecups. In de lente start een pilot met deze cups in Frankrijk en Zwitserland. Papier vormt de basis van de nieuwe cups. Binnen een jaar wil Nespresso het product ook op andere Europese markten brengen.