Rundvleesproducten Albert Heijn mogelijk besmet met E.coli bacterie

Runderproducten e.coli AH

Foto: Albert Heijn

Albert Heijn heeft verschillende rundvleesproducten teruggeroepen vanwege een mogelijke besmetting met de E.coli bacterie. De supermarktketen heeft via de NVWA een veiligheidswaarschuwing doen uitgaan.

Er zijn verschillende soorten E.coli en er zijn enkele typen die een voedselinfectie kunnen veroorzaken. In de volksmond wordt E.coli ook wel de poepbacterie genoemd. Albert Heijn waarschuwt klanten dat consumptie van de onderstaande runderproducten bij onvoldoende verhitting gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid. Dit geldt met name voor jonge kinderen, ouderen, mensen met een verzwakt afweersysteem en zwangere vrouwen.

De volgende producten zijn mogelijk besmet en kunnen worden teruggebracht naar de winkel:

  • AH mini hamburger 10 st, TGT: 24-09-2020
  • AH hamburger 8 st, TGT: 24-9-2020 en 25-09-2020
  • AH runderbraadworst 4st, TGT: 24-09-2020
  • AH hamburger 2 st, TGT 25-09-2020
  • AH hamburger 4st, TGT: 25-09-2020
  • AH rundervink 2st, TGT: 25-09-2020

 

Lees ook
NVWA waarschuwt: gebruik geen melamine-bamboe servies

NVWA waarschuwt: gebruik geen melamine-bamboe servies

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit waarschuwt voor serviesgoed van melamine kunststof waar bamboe en/of maïsvezels in zijn verwerkt. Niet meer gebruiken, luidt het advies.

Veiligheidswaarschuwing: mogelijk glasschilfers in Jumbo Diksap

Veiligheidswaarschuwing: mogelijk glasschilfers in Jumbo Diksap

Er zitten mogelijk glasschilfers in de flessen van Jumbo Diksap in de smaken Appel, Exotisch Fruit en Roodfruit. De supermarkt haalt de producten per direct uit de schappen.

Nog meer sinaasappelschillen gered

Nog meer sinaasappelschillen gered

Het Fair Trade-zeepmerk Seepje verwerkt sinaasappelschillen tot etherische olie en gebruikt deze in hun nieuwe handzeep met sinaasappelgeur. Het product ligt in het verlengde van het twee jaar geleden gelanceerde sinaasappelwasmiddel.