Rundvleesproducten Albert Heijn mogelijk besmet met E.coli bacterie

Runderproducten e.coli AH

Foto: Albert Heijn

Albert Heijn heeft verschillende rundvleesproducten teruggeroepen vanwege een mogelijke besmetting met de E.coli bacterie. De supermarktketen heeft via de NVWA een veiligheidswaarschuwing doen uitgaan.

Er zijn verschillende soorten E.coli en er zijn enkele typen die een voedselinfectie kunnen veroorzaken. In de volksmond wordt E.coli ook wel de poepbacterie genoemd. Albert Heijn waarschuwt klanten dat consumptie van de onderstaande runderproducten bij onvoldoende verhitting gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid. Dit geldt met name voor jonge kinderen, ouderen, mensen met een verzwakt afweersysteem en zwangere vrouwen.

De volgende producten zijn mogelijk besmet en kunnen worden teruggebracht naar de winkel:

  • AH mini hamburger 10 st, TGT: 24-09-2020
  • AH hamburger 8 st, TGT: 24-9-2020 en 25-09-2020
  • AH runderbraadworst 4st, TGT: 24-09-2020
  • AH hamburger 2 st, TGT 25-09-2020
  • AH hamburger 4st, TGT: 25-09-2020
  • AH rundervink 2st, TGT: 25-09-2020

 

Lees ook
Veiligheidswaarschuwing AH biefstukworst 200 gram

Veiligheidswaarschuwing AH biefstukworst 200 gram

Albert Heijn heeft besloten de AH Biefstukworst st. 200 gram uit de winkels terug te halen. Bij de AH Biefstukworst st. 200 gram met houdbaarheidsdatum 21 september 2020 is de bacterie e.coli aangetroffen.

Veiligheidswaarschuwing voor bepaalde tomatensauzen Jumbo en Albert Heijn

Veiligheidswaarschuwing voor bepaalde tomatensauzen Jumbo en Albert Heijn

De Jumbo en Albert Heijn hebben een terugroepactie voor een tomatensaus die mogelijk kleine metalen deeltjes bevat. Bij de Albert Heijn gaat het om een tomatensaus bij een Tante Fanny pizzapakket, bij de Jumbo zit de saus bij de eigen merk Pizzakit.

Heerschap Groep gaat samenwerken met Albert Heijn

Heerschap Groep gaat samenwerken met Albert Heijn

Heerschap Groep gaat samenwerken met Albert Heijn. Niet alleen gaan vijf van de zes Jumbo Heerschap winkels over op de Albert Heijn-formule. Ook worden ambachtelijke producten van Bakkerij Heerschap toe gevoegd aan het Streeckgenoten-assortiment van Albert Heijn.