Rundvleesproducten Albert Heijn mogelijk besmet met E.coli bacterie

Runderproducten e.coli AH

Foto: Albert Heijn

Albert Heijn heeft verschillende rundvleesproducten teruggeroepen vanwege een mogelijke besmetting met de E.coli bacterie. De supermarktketen heeft via de NVWA een veiligheidswaarschuwing doen uitgaan.

Er zijn verschillende soorten E.coli en er zijn enkele typen die een voedselinfectie kunnen veroorzaken. In de volksmond wordt E.coli ook wel de poepbacterie genoemd. Albert Heijn waarschuwt klanten dat consumptie van de onderstaande runderproducten bij onvoldoende verhitting gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid. Dit geldt met name voor jonge kinderen, ouderen, mensen met een verzwakt afweersysteem en zwangere vrouwen.

De volgende producten zijn mogelijk besmet en kunnen worden teruggebracht naar de winkel:

  • AH mini hamburger 10 st, TGT: 24-09-2020
  • AH hamburger 8 st, TGT: 24-9-2020 en 25-09-2020
  • AH runderbraadworst 4st, TGT: 24-09-2020
  • AH hamburger 2 st, TGT 25-09-2020
  • AH hamburger 4st, TGT: 25-09-2020
  • AH rundervink 2st, TGT: 25-09-2020

 

Lees ook
NVWA waarschuwt opnieuw voor MDMA in grote champagneflessen Moët Imperial Ice

NVWA waarschuwt opnieuw voor MDMA in grote champagneflessen Moët Imperial Ice

Voor de tweede keer waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) consumenten voor de mogelijke aanwezigheid van MDMA in de 3-literflessen champagne van het merk Moët & Chandon Ice Impérial. Februari 2022 gaf NVWA de eerste waarschuwing.

Statiegeld op alle plastic flessen vers sap van Albert Heijn

Statiegeld op alle plastic flessen vers sap van Albert Heijn

Vanaf maandag 16 mei zit er statiegeld op plastic flessen vers sap van Albert Heijn. Het gaat om alle flessen van eigen merk verse sappen en smoothies.

Nieuwe fruitbakjes met 40 procent Rpet

Nieuwe fruitbakjes met 40 procent Rpet

Supermarktketen Albert Heijn is een flink eind op streek om haar doelstelling te halen om vanaf 2025 jaarlijks 20 miljoen kilo minder plastic te gebruiken voor haar verpakkingen. En dat is dan gemeten vanaf 2017. “Op dit moment zitten we op 9,8 miljoen kilo”, zo vertelt verpakkingsexpert bij Albert Heijn Marion Beugelsdijk.