‘Salmonella-zalm Foppen: nu 8 doden’

HARDERWIJK - Een jaar na de salmonella-uitbraak bij gerookte zalm van Foppen, is het aantal doden volgens letselschade-expert Yme Drost opgelopen tot 8. Tientallen mensen die ziek werden, kampen volgens hem nog steeds met gezondheidsklachten.

Dat meldt TV Gelderland. Begin oktober 2012 werden in totaal 1149 mensen ziek na het eten van zalm die was besmet met Salmonella Thompson. Van 4 personen staat officieel vast dat ze eraan zijn overleden.

1 miljoen euro uitgekeerd

Volgens Drost zijn de meeste schadeclaims van getroffen consumenten nog in behandeling. In totaal heeft de verzekeraar van Foppen tot nu toe 1 miljoen euro uitgekeerd aan 550 gedupeerden.

Eind 2013 wordt het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid verwacht die de verantwoordelijkheid van alle betrokken partijen heeft onderzocht.

Terugblik op tv

TV Gelderland blikt op woensdag 2 oktober in het programma In Gelderland terug op de salmonella-uitbraak. Zo vertelt de 17-jarige Marloes dat zij lang ziek is geweest na het eten van een broodje zalm. Pas 2 maanden geleden kon ze voor het eerst weer normaal eten en haar leven weer oppakken.

Lees ook:

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over de Salmonella-zalm van Foppen