Samenwerking Dutch Seaweed Group en Seaweed Food Solutions

Samenwerking Dutch Seaweed Group en Seaweed Food Solutions

Dutch Seaweed Group en Seaweed Food Solutions gaan samenwerken. De twee partijen willen een zeewierblend ontwikkelen met Wakame en Royal Kombu uit de Oosterschelde wat de voedingsmiddelenindustrie direct kan gebruiken.

Zowel Dutch Seaweed Group en Seaweed Food Solutions geloven dat zeewier is het product voor de toekomst. “Wij zien volop kansen”, zegt Ivar de Bruin, Chief Commercial Officer bij Seaweed Food Solutions. “Inmiddels weten we de meest bijzondere blends te maken van zeewier, waarmee we onze producten kunnen verrijken in zowel smaak als structuur.”

“Zeewier is een enorm waardevol en duurzaam product voor zowel het leven boven als onder water”, vult Henk-Jan Bokhorst van Dutch Seaweed Group aan. “Het is bovendien een goede manier om als bedrijf je aantal foodmiles flink te verkleinen. We zien dat de consumenten steeds kritischer kijken naar de herkomst van het product op hun bord ligt. Wij staan voor gezond, duurzaam en lokaal zeewier uit onze eigen farm in de Oosterschelde.”

Zeewier

Om ook de voedingsmiddelenindustrie kennis te laten maken met de unieke kansen van zeewier, bundelen beide partijen hun krachten. “De Dutch Seaweed Group voorziet ons van de mooiste Wakame en Royal Kombu, twee zeewiersoorten uit de eigen Oosterschelde”, legt Ivar uit. “Wij verwerken deze wieren tot direct toepasbare blends, zodat bedrijven zien en proeven hoe ze zeewier kunnen toepassen in hun productieproces. Ons doel is dat zeewier straks een net zo normaal Hollands ingrediënt wordt als boter, kaas en eieren.”

Henk-Jan sluit zich hier volledig bij aan. “Zeewier is een duurzame grondstof, rijk aan vezels, mineralen en vitamines die je immuunsysteem en darmgezondheid stimuleren. Een grondstof waar we als bedrijf geen grond, zoet water en bemesting voor nodig hebben om het te produceren. Het zorgt ook nog eens voor extra biodiversiteit in het water. Daarmee is zeewier in alle opzichten een belangrijk onderdeel van ons voedingspatroon in de toekomst.”

Geen nieuws van Vismagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief
Lees ook
The Dutch Weed Burger presenteert vegan Sea Nuggets

The Dutch Weed Burger presenteert vegan Sea Nuggets

The Dutch Weed Burger brengt een nieuw product op de markt, Sea Nuggets. Net als alle andere producten van de onderneming is ook hier zeewier het belangrijkste ingrediënt.

The Dutch Weed Burger sluit zich aan bij Livekindly Collective

The Dutch Weed Burger sluit zich aan bij Livekindly Collective

De Dutch Weed Burger verbindt zich aan het Livekindly Collective, een collectief van plantaardige voedingsbedrijven. The Dutch weedburger, dat zeewier als hoofdingrediënt gebruikt, is het vijfde merk dat zich aansluit bij het collectief. Eerder namen The Fry Family Food Co., LikeMeat, Oumph! en No Meat dezelfde stap.

Groei Europese zeewiermarkt stimuleert teelt tussen windparken op Noordzee

Groei Europese zeewiermarkt stimuleert teelt tussen windparken op Noordzee

Europeanen gaan steeds meer zeewier eten. De toenemende vraag is een stimulans voor de Europese zeewierproductie. Deze is momenteel nog minimaal, het grootste deel van zeewier wordt geïmporteerd uit Azië. Maar in 2030 kan een kwart van de Europese zeewiermarkt afkomstig zijn van zeewier, gekweekt in de offshore windparken in de Noordzee.