Samenwerking FrieslandCampina en De Nieuwe Melkboer

FrieslandCampina en De Nieuwe Melkboer gaan samenwerken. Gezamenlijk gaan de bedrijven verder met het ontwikkelen van een lokale keten voor plantaardige zuivelalternatieven met een goed verdienmodel voor de boer.
De Nieuwe Melkboer levert soja-alternatieven voor melk en yoghurt van Nederlandse bodem. Het is een initiatief van het familiemelkveebedrijf van de familie Grobben uit Enschede, die al generaties lang melk leveren aan FrieslandCampina. De jongste generatie Bart en Tom Grobben starten de transitie naar een plantaardige ‘melkboerderij’. Ze maken plantaardige alternatieven voor zuivelproducten van lokaal geteelde eiwitgewassen met extra aandacht voor mens, dier, milieu en klimaat.
Plantaardige zuivel
Hiermee spelen ze in op de groeiende vraag naar plantaardige zuivelalternatieven en lokale producten. “Gek genoeg waren er nog geen lokale zuivelalternatieven verkrijgbaar. En wij vonden dat dat moest veranderen”, aldus Bart en Tom Grobben. De Nieuwe Melkboer is sinds anderhalf jaar op de markt met een sojadrink en plantaardig alternatief voor yoghurt en heeft de ambitie om haar assortiment en de verkrijgbaarheid van de producten verder uit te breiden. “Nederland heeft een vooruitstrevende agrarische sector en daarbij hoort ook een lokale keten voor plantaardige zuivelalternatieven.”
Kennis en expertise
Door de samenwerking kan De Nieuwe Melkboer gebruik maken van de kennis en expertise van FrieslandCampina en daarmee verder groeien en door ontwikkelen. Dustin Woodward, Managing Director FrieslandCampina Nederland: “Als leidend voedingsmiddelenbedrijf met een sterke kern in zuivel kijkt FrieslandCampina altijd hoe het initiatieven van zijn leden kan ondersteunen, vooral als daarmee waarde voor de leden kan worden gecreëerd. De markt staat daarbij altijd voorop: wat is de behoefte van de consument? De Nieuwe Melkboer speelt op creatieve wijze in op twee belangrijke trends: lokaal en plantaardig. We vinden het heel mooi dat De Nieuwe Melkboer voortkomt uit het melkveebedrijf van een van onze leden en ondersteunen Bart en Tom dan ook graag bij het realiseren van hun droom. We kijken er naar uit om met De Nieuwe Melkboer samen te werken en van elkaar te leren.”
Geen nieuws meer missen van EVMI? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste nieuws over de voedingsmiddelenindustrie.
|
Altijd op de hoogte blijven?
Thema's
Meer over
Lees ook
Nog geen groen licht voor overname Imperial en Stegeman
Oktober 2021 kondigde What’s Cooking?, destijds nog Ter Beke, aan Imperial en Stegeman over te willen nemen. Nu, maart 2023, wacht het bedrijf nog altijd op goedkeuring van de Nederlandse en Belgische mededingingsautoriteiten.
Jan Derck van Karnebeek nieuwe CEO FrieslandCampina
Jan Derck van Karnebeek wordt de nieuwe CEO van Koninklijke FrieslandCampina N.V. Dat maakt de zuivelcoöperatie vandaag, 17 maart, bekend. Zijn benoeming gaat 1 juni 2023 in. Hij volgt Hein Schumacher op die FrieslandCampina 1 mei verlaat voor de functie CEO bij Unilever.
Voedingsmiddelenindustrie in de media | Week 10-2023
Frankrijk neemt maatregelen tegen stijging voedselprijzen, de toekomst van algen in voeding en Louise Fresco over het stikstofprobleem. Wat lazen we afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.