Samenwerking KNCV en Alea rond beurzen voor lab- en (bio)procestechnologie

Laboratorium onderzoek_unsplash

Foto: Unsplash

KNCV, de Koninklijke Nederlandse beroepsvereniging voor de chemie en life sciences en Alea Publishers, uitgever van onder ander EVMI en AutomationNL, gaan vanaf 2023 intensief samenwerken rond beurzen en evenementen in het domein laboratorium- en (bio)procestechnologie.

Alea Publishers nam dit voorjaar de vakbeurzen Lab Technology (samen met Mikrocentrum) en SingleUse Event over. Beide evenementen bevinden zich in het werkdomein van de KNCV. Met de samenwerking gaan beide organisaties elkaar ondersteunen. De KNCV kan zich op beide evenementen uitgebreid profileren en Alea Publishers kan gebruik maken van de publicitaire mogelijkheden die KNCV met het vakblad C2W| Mens & Molecule en online biedt.

Beurzen

“De beurzen Labtechnology en Single Use event sluiten goed aan bij de interesse van de lezers van ons vakblad  C2W | Mens & Molecule”, zegt KNCV directeur en uitgever C2W Media Jan-Willem Toering. “Wij zijn ervan overtuigd dat de samenwerking tussen de kwalitatief onderscheidende beurzen van Alea Publishers en hét onafhankelijke vakblad voor chemie en life sciences C2W | Mens & Molecule van de KNCV meer is dan de som der delen.”

Laboratorium- en (bio)procestechnologie

“De KNCV is een oude bekende”, vult Roeland Dobbelaer, uitgeefdirecteur Alea Publishers, aan. “Samen stonden we twintig jaar geleden aan de wieg van uitgeverij Bèta Publishers, waarbinnen de beide evenementen zijn bedacht en ontwikkeld. De samenwerking met de KNCV is een logisch gevolg van de recente overnames van de evenementen. We krijgen zo een mooie taakverdeling: KNCV als uitgever van vakblad C2W|Mens & Molecule en het online platform C2W.nl, en Alea Publishers als initiator en organisator van de evenementen in het domein van Laboratoriumtechnologie en (bio)procestechnologie. Een ijzersterke combinatie.”

Hij vervolgt: “Leden en lezers van de KNCV zullen via hun vakblad geïnformeerd worden over het laatste nieuws rond de evenementen. KNCV en Alea Publishers trekken samen op bij berichtgeving hierover. Bezoekers van de evenementen krijgen informatie over KNCV en C2W. Een win-win situatie.”

KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) bestaat al sinds 1903 en is belangenbehartiger van de chemie, life sciences, farma, food research en (bio)procestechnologie in Nederland. Haar leden zijn werkzaam in het bedrijfsleven, onderwijs en overheid of studeren aan één van de universiteiten, hogescholen of MBO’s in Nederland.

Alea Publishers

Alea Publishers is gespecialiseerd in vakplatformen in de food & drankenbranche. Daarnaast richt Alea Publishers zich steeds meer op platformen in de industrie. Tot het portfolio behoren onder andere EVMI, Bakkers in Bedrijf, Vismagazine, Vleesmagazine, Vakblad IJs!, BeverageNL, Pompshop, VoedingNu, Foodbanen.nu, AutomationNL en het jaarlijkse Single Use Event. Samen met Mikrocentrum organiseert Alea Publishers elk jaar de beurzen Food Technology en Lab Technology.

KNCV Alea logo

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Thema's
Lees ook
Minimalisatie en optimalisatie tijdens Packaging Innovations 2023

Minimalisatie en optimalisatie tijdens Packaging Innovations 2023

De ontwikkelingen in de wetgeving over het terugdringen van wegwerpplastics en verpakking volgen zich in een rap tempo. Op 5 en 6 april 2023 staan (verpakkings)experts die inspelen op deze nieuwe ontwikkelingen op het podium tijdens Packaging Innovations in de Brabanthallen.

More than Drinks! verandert in BeverageNL, een platform voor de hele drankensector

More than Drinks! verandert in BeverageNL, een platform voor de hele drankensector

Uitgeverij Alea Publishers start vandaag, 18 oktober, met een nieuw platform voor de hele drankensector: BeverageNL. Dit betekent dat More than Drinks!, wat zich vooral richtte op de slijtersbranche, verdwijnt.

Vakbeurs Free From Functional & Health Ingredients in Amsterdam op 22 en 23 november

Vakbeurs Free From Functional & Health Ingredients in Amsterdam op 22 en 23 november

Op 22 en 23 november a.s. vindt de tiende Europese editie plaats van Free From Functional & Health Ingredients, foodvakbeurs voor Retail en Food Service professionals. De beurs heeft dit jaar meer dan driehonderd exposanten met gezonde lifestyleproducten, private label en ingrediënten-oplossingen. Ook zijn er drie congresprogramma’s, ruim zestig internationale...