Samenwerking Vandersterre en Max &Bien

Max&Bien en Vandersterre

Kaasproducent Vandersterre gaat samenwerken met plantaardige kaasmakerij  Max & Bien. Hierdoor krijgt Max & Bien de mogelijkheid om hun merk breder in de markt te zetten. In Nederland en daarbuiten.

Door de samenwerking aan te gaan met het plantaardige kaasmerk wil Vandersterre nieuwe invulling geven aan een groeiende vraag in de zuivelcategorie. “Door het bundelen van onze krachten op het gebied van innovatie, marketing, ketenoplossingen en internationale marktkennis willen wij de productie en verkoop van de producten van Max & Bien verder stimuleren.”

Max & Bien

Maxine Agyeman en Jobien Groen zijn de gezichten achter Max & Bien. Maxine heeft meer dan twintig jaar als chef gewerkt in het binnen- en buitenland. Jobien is wetenschappelijk onderzoeker op het gebied van voeding en gezondheid. Nu maken de twee op ambachtelijke wijze verschillende plantaardige alternatieven voor kaas. ‘’Met onze kazen willen we het mensen makkelijker maken om af en toe voor een plantaardige optie te kiezen bij de borrel’’, aldus de oprichters.

Vandersterre

Vandersterre is een Nederlands familiebedrijf, dat zich bezighoudt met het rijpen en veredelen, het verpakken en het verkopen van kaasspecialiteiten in Nederland en in meer dan tachtig landen wereldwijd. Er werken zo’n 450 mensen bij het bedrijf. In 2020 werd Vandersterre Ingredients opgericht. Dit nieuwe bedrijf richt zich op marketing en distributie van zuivelgrondstoffen in de business-to-business markt, met een nadruk op lage ecologische voetafdruk.

Geen nieuws meer missen van EVMI? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste nieuws over de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven Nieuwsbrief
Lees ook
Fooditive ontwikkelt LowSalt en Bee-free-Honey

Fooditive ontwikkelt LowSalt en Bee-free-Honey

De plantaardige ingrediëntenfabrikant Fooditive maakt bekend de productie op te schalen. Daarnaast introduceert de Nederlandse startup twee nieuwe ingrediënten: LowSalt en Bee-free-Honey.

WUR en Those Vegan Cowboys onderzoeken mogelijkheden voor plantaardige kaas

WUR en Those Vegan Cowboys onderzoeken mogelijkheden voor plantaardige kaas

Kaas is lastig na te maken. Plantaardige alternatieven hebben meestal niet dezelfde smaak en structuur als kaas van koemelk. Daarom doet Etske Bijl, onderzoeker Food Quality and Design aan Wageningen University & Research. met haar team onderzoek naar de mogelijkheden om duurzame en voedzame kaas te maken met behulp van micro-organismen.

Partnerschap Beyond Meat en Disneyland Parijs

Partnerschap Beyond Meat en Disneyland Parijs

Beyond Meat en Disneyland Paris gaan samenwerken. Het plantaardige vlees van Beyond Meat komt het menu te staan in het hele resort inclusief beide themaparken, Disney Village en Disney Hotels.