Scale-up Plantlab haalt een investering van €20 miljoen binnen

Plantlab management

Beeld: Plantlab

In een eerste investeringsronde haalde PlantLab €20 miljoen op bij de Hoge Dennen Capital. Met het geld gaat de scale-up productielocaties openen in Nederland, de Verenigde Staten en de Bahama’s.

Investering

“Deze investering stelt ons in staat om meer productielocaties te openen en onze technologie verder te vervolmaken”, zegt Michiel Peters, CEO van PlantLab. De Hoge Dennen is onderdeel van de beleggings- en investeringsmaatschappij van de familie De Rijcke, de voormalig eigenaren van de Kruidvat. CFO Jelle Roodbeen: “We denken dat de technologie van PlantLab wereldwijd een verschil zal gaan maken. Gezonde en lekkere groente wordt op deze manier betaalbaar en voor iedereen bereikbaar en bovendien zeer duurzaam geproduceerd.” Gelijktijdig met de investering van De Hoge Dennen voegen CFO Frank Roerink en CEO Michiel Peters zich bij het management, dat verder bestaat uit oprichters Leon van Duijn, Marcel Kers en John van Gemert.

Vertical farming

Plantlab ontwikkelde de afgelopen tien jaar een gepatenteerde technologie voor ‘vertical farming’. Met deze techniek is het mogelijk om groenten te verbouwen in gebouwen. De gewassen groeien in afgesloten ruimte waar temperatuur, vocht en licht sterk gereguleerd en afgestemd op de plant zijn. Hierdoor zijn geen chemische bestrijdingsmiddelen nodig en bespaart de techniek 95% water ten opzichte van reguliere landbouw. Volgens het bedrijf is het mogelijk om op twee voetbalvelden voor honderdduizend consumenten een dagelijkse portie van 200 gram te verbouwen Omdat het mogelijk is om te techniek overal toe te passen, zouden het aantal voedselkilometers van sterk omlaag kunnen. Het bedrijf heeft inmiddels een commerciële productielocatie in Amsterdam, maar de ambitie is om wereldwijd het voedselsysteem te verbeteren. Met deze investering breidt het uit naar verschillende landen wereldwijd.

Bron: Plantlab

Thema's
Lees ook
CBS verwacht stijging investeringen in de voedingsindustrie

CBS verwacht stijging investeringen in de voedingsindustrie

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) verwacht dat de voedings- en genotmiddelenindustrie in 2021 13% meer gaat investeren in materiële vaste activa dan in 2020.

Cargill investeert in start-up Bflike

Cargill investeert in start-up Bflike

Start-up Bflike, ontwikkelaar van technologieën die resulteren in plantaardige vlees- en visproducten die zo veel mogelijk lijken op hun dierlijke tegenhangers, vindt in Cargill een nieuwe investeringspartner.

DSM lanceert platform voor gepersonaliseerde voeding

DSM lanceert platform voor gepersonaliseerde voeding

Koninklijke DSM steunt de lancering van Hologram Sciences met $100 miljoen (circa €850.000). Het Amerikaanse health tech-bedrijf biedt op de consument gerichte gepersonaliseerde oplossingen voor voedingvraagstukken.