Scelta introduceert ongekoeld houdbare champignons

ecopouch315

VENLO - Scelta Mushrooms komt met Ecopouch. Dit zijn ongekoeld houdbare champignons met verse smaak en textuur. De innovatie wordt voor het eerst getoond tijdens de Sirha-beurs in Lyon.

Volgens Scelta Mushrooms hebben traditionele manieren van conserveren hun langste tijd gehad. Bij klassieke groenteconserven worden zout en zuren gebruikt om kleur, smaak en pH te stabiliseren, stelt het bedrijf.

Scelta zocht naar duurzamere oplossingen. De ongekoeld houdbare champignons worden geproduceerd via ‘een uniek productieproces’, zonder ‘chemische toevoegingen’ en energiezuinig.

In eigen vocht gekookt

“De champignons worden in schijfjes gesneden en vervolgens in een pouch-verpakking (sta-zak), in hun eigen vocht gekookt”, verduidelijkt Jeroen Dekkers van het bedrijf tegen evmi.nl. “Dat maakt het een 100 procent natuurlijk en duurzaam product.”

Hoe lang en op welke temperatuur ze houdbaar gemaakt worden, wil hij niet zeggen. “Ze worden gekookt om een commerciële steriliteit te krijgen, net als bij het traditionele conserveren.”

De champignons worden aangeboden in schijfjes, in hun eigen vocht en in de pouch-verpakking. Ze zijn buiten de koeling houdbaar en behouden hun smaak en textuur.

Het natuurlijke vocht waarin de champignonschijfjes worden geconserveerd, kan ook prima gebruikt worden als basis voor soepen, fonds en sauzen.

Op de markt

De Ecopouches zijn recent in de productie gegaan, vertelt Dekkers. Ze komen nu per direct voor de foodservice en de industrie beschikbaar. Op de langere termijn is de retail aan de beurt.

Volgens Scelta wordt met Ecopouch het beste van verse en geconserveerde champignons gecombineerd.

Tijdens de Sirha (hospitality en foodservice) beurs in Lyon (26 tot en met 30 januari 2013) worden de Ecopuches op de Scelta-stand gepresenteerd en kunnen ze ook geproefd worden.

De eerste champignonschijfjes worden verwerkt tot hapjes tijdens een culinaire receptie van de Franse ambassade en Bocuse d’Or.

Lees ook: