Schippers: NVWA moet extra op kweekvis letten

Minister Schippers van Volksgezondheid wil dat de NVWA kweekvis extra gaat controleren op bacteriën. Dit naar aanleiding van bevindingen van Wakker Dier.

Eind vorige week stelde Wakker Dier dat in de helft van in Zuidoost-Azië gekweekte garnalen of vis bacteriën zitten die resistent zijn tegen antibiotica.

Schippers zegt ervan geschrokken te zijn dat de bacteriën nu ook bij vis zijn aangetroffen. Dat meldt de NOS.

Een invoerverbod van deze vissen en garnalen vindt Schippers echter te ver gaan. Volgens haar moet de NVWA scherper op de vis letten.

Ze zegt dat consumenten thuis ook veel kunnen doen om risico's te verkleinen, onder meer door de handen goed te wassen en vis apart te houden van groente.

Lees ook:

Multiresistente bacteriën op garnalen, tilapia en pangasius (7 november 2014)

Lees ook
Oesters en mosselen uit Oosterschelde veilig voor consumptie

Oesters en mosselen uit Oosterschelde veilig voor consumptie

Vanwege de hoge PFAS-gehaltes in de Westerschelde besloot de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) ook metingen uit te voeren in de Oosterschelde. Hieruit blijkt dat consumenten mosselen en oesters uit de Oosterschelde veilig kunnen eten.

NVWA: Geen ernstige overtredingen tijdens offerfeest

NVWA: Geen ernstige overtredingen tijdens offerfeest

Tijdens het Offerfeest constateerden de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de politie geen illegale slachterijen of ernstige overtredingen op het gebied van dierenwelzijn en voedselveiligheid. Het bleef bij paar geringe overtredingen zoals ontbrekende I&R registraties.

Schorsing schapenslachterij opgeheven

Schorsing schapenslachterij opgeheven

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven heeft 8 juli de schorsing van een schapenslachterij in Breukelen opgeheven. De rechter zag geen reden om de schorsing nog langer te laten voortduren.