Schmidt Zeevis Koninklijk

Schmidt Zeevis in Rotterdam mag zich voortaan Koninklijk noemen. De directie ziet dit predicaat als erkenning van kwaliteit en verwacht dat daarmee vooral de export van vis naar internationale klanten zal toenemen.

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland Jaap Smit onthulde vrijdagmiddag 2 september in het bijzijn van burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam het kroontje boven het logo bij het nieuwe pand. Dat gebouw heeft ook al een koninklijk tintje, want koningin Máxima verrichtte 8 december 2015 de officiële opening.

Het predicaat Koninklijk is een onderscheiding die namens de Koning wordt uitgereikt aan grotere Nederlandse bedrijven die minstens 100 jaar oud zijn, zeer belangrijk zijn in hun vakgebied en een goede reputatie hebben.

Het bedrijf werd in 1916 opgericht en zat 99 jaar lang in hartje Rotterdam. Daar groeide het bedrijf uit zijn jasje. Vorig jaar werd de nieuwbouw in de vorm van een zeeschip langs de A20 betrokken.

Het is één van de grootste en meest bekroonde ambachtelijke vishandels van Nederland. Het telt 140 medewerkers, verdeeld over zes divisies en levert over de hele wereld ruim 133 vissoorten aan restaurants, hotels, cateringbedrijven, winkels en groothandels, cruiseschepen en luchthavens.

Lees ook:

Schmidt Zeevis weg uit binnenstad Rotterdam (1 december 2014)

Meer over
Lees ook
Pas op met gebruik additieven: Stappenplan NVWA als hulpmiddel

Pas op met gebruik additieven: Stappenplan NVWA als hulpmiddel

Tegenwoordig worden steeds meer visproducten en maaltijden bereid met smaakmakers als sauzen, marinades, kruiden, mengsels van oliën, specerijen en kruiden. De eindproducten zijn panklaar voor de consument, dat is wel zo makkelijk.

Visafval als verpakking

Visafval als verpakking

Visafval eindigt doorgaans op de composthoop. Daar breekt het binnen zes weken af en wordt daarna hergebruikt. Kan dat niet anders? Lucy Hughes, een Britse productontwerper, wilde hergebruik van visafval rerealiseren door rode algen te binden met eiwitten die uit vissenschubben worden gehaald. Het resultaat: een doorzichtig materiaal dat als verpakking...

Nieuw product IntelligentFood verkleint vis-afvalstroom

Nieuw product IntelligentFood verkleint vis-afvalstroom

In de week van de circulaire economie presenteert IntelligentFood haar nieuwste product: olijfolie met makreel- en palingessence. De duurzame olie wordt gedeeltelijk gemaakt van visreststromen.