'Scholieren doen niet mee met voedselhypes'

AMSTERDAM - Scholieren laten zich niet gek maken door voedselhypes, zoals superfoods, de voedselzandloper en glutenvrij eten. Dat blijkt uit een online poll van jongerenkrant 7Days en Scholieren.com, die werd ingevuld door 1152 jongeren.

De helft van de stemmers eet gewoon wat hij of zij lekker vindt en 16 procent vindt voedingshypes onzin maar houdt zich wel aan de Schijf van Vijf. Een kwart van de tieners die de poll invulde, leest wel wat er in de media over voeding wordt geschreven en haalt eruit wat hij denkt dat goed is.

Slecht 9 procent gelooft daadwerkelijk gezonder te worden van meedoen met een voedselhype. ‘Dit illustreert mooi dat jongeren heus niet zomaar achter elke hype aanlopen’, zegt 7Days-hoofdredacteur Lotte Stegeman. "Ze zijn kritisch genoeg om hun eigen afwegingen te maken."

Lees ook:

Lees ook
Gezondheidsclaim maakt haver steeds populairder

Gezondheidsclaim maakt haver steeds populairder

In steeds meer producten wordt haver verwerkt omdat het zo gezond is. In supermarkten en natuurvoedingswinkels is haver in steeds meer varianten te verkrijgen. Als havermout of havervlokken, maar ook als essentieel bestanddeel van muesli, haverdrank, haverrepen, haverkoeken en haverbrood.

Winnaars van de Amsterdam Food Pitch

Winnaars van de Amsterdam Food Pitch

De winnaars van de Amsterdam Food Pitch zijn bekend. Zowel Mama Madina's glutenvrij zuurdesembrood van Madina Mamedova als het ambachtelijke deeg Dough-to-go van Meike Schaling kregen de titel van ‘Lekkerste product van 2018’. De prijs voor het Meest Duurzame product ging naar de Bokken Bouillon van Annelies Hermsen. Volgens juryvoorzitter en directeur...

Is gluten-vrij écht gluten-vrij bij New York Pizza?

Is gluten-vrij écht gluten-vrij bij New York Pizza?

New York pizza breidde het assortiment uit met veganistische en glutenvrije pizza’s. Nu blijken de glutenvrije pizza’s niet geheel glutenvrij, zo vertelde een medewerker tegen consumentenprogramma Radar. Voor mensen met een glutenintolerantie is dit een groot probleem. De redactie van Radar nam contact op met een vestiging van New York Pizza en de medewerker...