Schorsing schapenslachterij opgeheven

Schapen_Christopher Burns/Unsplash

Foto: Christopher Burns/Unsplash

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven heeft 8 juli de schorsing van een schapenslachterij in Breukelen opgeheven. De rechter zag geen reden om de schorsing nog langer te laten voortduren.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) trok 28 juni de slachthuiserkenning van een middelgrote slachterij in Midden-Nederland in vanwege mistanden op het gebied van dierenwelzijn. De inspecteurs ontdekte een schaap met verwondingen aan de poot en bij het terugkijken van de camerabeelden constateerden ze misstanden, onder andere het slaan en schoppen van schapen.

Vanwege dit incident werd een vaste medewerker ontslagen en een uitzendkracht weggestuurd. NVWA wilde de slachthuiserkenning pas terug geven als er een gedegen plan voor dierenwelzijn was opgesteld. “Het bedrijf kan pas weer slachten als het aan de NVWA kan aantonen dat het dierenwelzijn structureel goed gewaarborgd is”, zei Lisette de Ruigh, directeur Keuren NVWA.

Een rechter van het College van Beroep heeft nu bepaald dat er geen reden is om de schorsing te laten voortduren. De slachterij mag weer open.

Bron:  Food + Agribusiness

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief
Thema's
Lees ook
Scheveningse NVWA-medewerker met pensioen

Scheveningse NVWA-medewerker met pensioen

Natuurlijk is hij een visliefhebber. Een lekker visje gaat er immers altijd in. Maar vanaf 1 september bezoekt NVWA-medewerker Ron Dijkhuizen geen visafslag, vriestrawler of visverwerkend bedrijf meer. Z’n werkgever heeft hem met pensioen gestuurd.

NVWA: Structurele veranderingen noodzakelijk voor duurzame visketen

NVWA: Structurele veranderingen noodzakelijk voor duurzame visketen

Voor een duurzame en toekomstbestendige visketen zijn structurele verandering noodzakelijk. Die conclusie trekt Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op basis van de analyse ‘De Visketen in Beeld’.

Wakker Dier maakt nominaties Liegebeest 2022 bekend

Wakker Dier maakt nominaties Liegebeest 2022 bekend

Wakker Dier heeft de vijf nominaties voor de Liegebeestverkiezing van 2022 bekendgemaakt. Met deze verkiezing wil Wakker Dier misleidende uitspraken over dierenwelzijn aanpakken en bedrijven en consumenten scherp houden.