Schorsing schapenslachterij opgeheven

Schapen_Christopher Burns/Unsplash

Foto: Christopher Burns/Unsplash

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven heeft 8 juli de schorsing van een schapenslachterij in Breukelen opgeheven. De rechter zag geen reden om de schorsing nog langer te laten voortduren.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) trok 28 juni de slachthuiserkenning van een middelgrote slachterij in Midden-Nederland in vanwege mistanden op het gebied van dierenwelzijn. De inspecteurs ontdekte een schaap met verwondingen aan de poot en bij het terugkijken van de camerabeelden constateerden ze misstanden, onder andere het slaan en schoppen van schapen.

Vanwege dit incident werd een vaste medewerker ontslagen en een uitzendkracht weggestuurd. NVWA wilde de slachthuiserkenning pas terug geven als er een gedegen plan voor dierenwelzijn was opgesteld. “Het bedrijf kan pas weer slachten als het aan de NVWA kan aantonen dat het dierenwelzijn structureel goed gewaarborgd is”, zei Lisette de Ruigh, directeur Keuren NVWA.

Een rechter van het College van Beroep heeft nu bepaald dat er geen reden is om de schorsing te laten voortduren. De slachterij mag weer open.

Bron:  Food + Agribusiness

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Thema's
Lees ook
Kipster en Lidl willen Nederlandse landbouw verduurzamen

Kipster en Lidl willen Nederlandse landbouw verduurzamen

Kipster en Lidl vieren het eerste lustrum. De boer en supermarkt zetten in op verduurzaming Nederlandse landbouw met meer dierenwelzijn, minder uitstoot en radicale transparantie. Ze zetten verschillende stappen op dit gebied, zoals de eerste Pigster boerderij, de nieuwe Kipsterfarm, 24/7 transparantie en hanenvlees.

Tarieven NVWA wijzigen vanaf 1 januari 2023

Tarieven NVWA wijzigen vanaf 1 januari 2023

Vanaf 1 januari 2023 wijzigen de tarieven van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De kosten die NVWA in rekening brengt voor activiteiten zoals keuringen, herinspecties en systeemtoezicht stijgen voor 2023. Op de website van NVWA staat een overzicht van alle tarieven.

NVWA: Onvoldoende controle op leeftijd bij online verkoop alcohol

NVWA: Onvoldoende controle op leeftijd bij online verkoop alcohol

Veel online aanbieders controleren onvoldoende op leeftijd bij de verkoop van alcohol, meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). “Van 166 inspecties bij online aanbieders bleken er 16 geen leeftijdsverificatiesysteem te hebben en bij nog eens 106 aanbieders bevatte dit systeem tekortkomingen.”