Seasogood presenteert plantaardige tonijn in blik
Seasogood brengt onder de naam Happy Tune plantaardige tonijn in het Nederlandse conservenschap. Er zijn drie varianten: Naturel, Olijfolie en Citroen & zwarte peper.
Happy Tune bevat volgens de makers de goede voedingsstoffen van tonijn, zoals plantaardige eiwitten en omega 3. De eiwitten in de visvrije tonijn zijn afkomstig van Europese soja en de omega 3-vetzuren uit algen. Happy Tune krijgt daarom volgens het voedselkeuzelogo Nutri-Score de A-score: de gezondste keuze. De plantaardige tonijn is koud en warm te gebruiken en geschikt voor elk tonijngerecht.
Het Nederlandse bedrijf Seasogood is opgericht door Pieter Muntendam en Dennis Favier. Muntendam is zeezeiler en Favier plantaardig food ontwikkelaar. Hun missie is de zee beschermen. “De zeeën hebben ons beschermd tegen de ergste impact van de opwarming van de aarde. Het is nu tijd dat wij de zee beschermen.”
Thema's
Meer over
Lees ook
Hybride worstproducten gemaakt bij Plant4Texture
WUR, SVO vakopleiding food en Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) ontwikkelden samen een plantaardige grondstoffen-gel voor de productie van hybride slagersproducten. Op de website geeft KNS een update van dit project Plant4Texture. Onlangs werd deze gel succesvol gebruikt voor de productie van hybride grill- en rookworst.
Plantaardige melk van erwten | “We staan op een keerpunt”
Als dochter van een tuinder kreeg Amy Wezenberg (22) op jonge leeftijd al veel mee van de voedselwereld. Dat bracht haar tot een studie International Food Business en het ontwikkelen van haar eigen plantaardige ijs.
Jorg Oostdam nieuwe General Manager Beyond Meat
Jorg Oostdam is de nieuwe General Manager voor Europa bij Beyond Meat. Oostdam heeft meer dan twee decennia ervaring in de voedings- en retailsector. Hij gaat vanuit Nederland leiding geven aan de expansie van de producent van plantaardige producten in Europa.