Seasogood presenteert plantaardige tonijn in blik

Happy tune_Seasogood

Seasogood brengt onder de naam Happy Tune plantaardige tonijn in het Nederlandse conservenschap. Er zijn drie varianten: Naturel, Olijfolie en Citroen & zwarte peper. 

Happy Tune bevat volgens de makers de goede voedingsstoffen van tonijn, zoals plantaardige eiwitten en omega 3. De eiwitten in de visvrije tonijn zijn afkomstig van Europese soja en de omega 3-vetzuren uit algen. Happy Tune krijgt daarom volgens het voedselkeuzelogo Nutri-Score de A-score: de gezondste keuze. De plantaardige tonijn is koud en warm te gebruiken en geschikt voor elk tonijngerecht. 

Het Nederlandse bedrijf Seasogood is opgericht door Pieter Muntendam en Dennis Favier. Muntendam is zeezeiler en Favier plantaardig food ontwikkelaar. Hun missie is de zee beschermen. “De zeeën hebben ons beschermd tegen de ergste impact van de opwarming van de aarde. Het is nu tijd dat wij de zee beschermen.” 

Lees ook
Supermarkt Ochama trekt prijs plantaardige producten en dierlijke equivalenten gelijk

Supermarkt Ochama trekt prijs plantaardige producten en dierlijke equivalenten gelijk

Vanaf 24 februari biedt online supermarkt Ochama plantaardige producten aan voor prijzen die op hetzelfde niveau liggen als de gemiddelde prijs van dierlijke equivalenten. De retailer wil op deze manier vegetarische producten toegankelijk maken voor iedereen.

Tweede plaats KVK Innovatie Top 100 voor Schouten Europe

Tweede plaats KVK Innovatie Top 100 voor Schouten Europe

Schouten Europe behaalde met de plantaardige tonijn de tweede plaats in de KVK Innovatie Top 100. De Brabantse producent en ontwikkelaar van vlees- en visvervangers moest alleen Grown.bio dat een duurzaam alternatief voor piepschuim produceert voor zich laten.

Hybride worstproducten gemaakt bij Plant4Texture

Hybride worstproducten gemaakt bij Plant4Texture

WUR, SVO vakopleiding food en Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) ontwikkelden samen een plantaardige grondstoffen-gel voor de productie van hybride slagersproducten. Op de website geeft KNS een update van dit project Plant4Texture. Onlangs werd deze gel succesvol gebruikt voor de productie van hybride grill- en rookworst.