Seaweed Harvest Holland breidt uit

Zeewier_LR

Seaweed Harvest Holland gaat komend jaar uitbreiden van één naar vijf hectare. De Zeeuwse zeewierboerderij en een laboratorium kweekt zeewier in Kamperland en laat het groeien in de Schelphoek, een natuurgebied bij Serooskerke op Schouwen-Duiveland.

Het bedrijf begon vijf jaar geleden met wat onderzoeken. Sinds dit jaar is het een echt bedrijf en meteen de grootste zeewierkweker van Europa. Zeewier is volgens Julia Wald van Universiteit van Wageningen het voedsel van de toekomst. Het wordt al duizenden jaren gegeten in Azië. Zeewier is zeer eiwitrijk en neemt de helft van alle CO2 op. De kweek is daardoor geen belasting voor het milieu. Naast voedsel worden stoffen uit zeewier ook verwerkt in tandpasta, vla, koffiemelk, ijs en medicijnen.

Seaweed Harvest Holland deed samen met Wald onderzoek. Ze ontdekten hoe de sporen van zeewier zijn te scheiden en in snel tempo kunnen groeien. Het moment om uit te gaan breiden.  De  ene hectare die het bedrijf nu omvat realiseert op jaarbasis een productie van 250 tot 400 ton. Komend jaar breidt het bedrijf uit naar vijf hectare.

Bron: Algemeen Dagblad

Lees ook:

Van Dam: “Zeewier is de groente van de toekomst" (14 april 2017)

Lees ook
Herformuleren suikerreductie: WUR ontwikkelde nieuwe tool

Herformuleren suikerreductie: WUR ontwikkelde nieuwe tool

In 2014 ondertekenden de rijksoverheid en enkele organisaties het Akkoord Verbetering Productsamenstelling met als doel minder zout, suiker en verzadigd vet in levensmiddelen. In de producten waarover destijds afspraken zijn gemaakt, is dit aandeel ook daadwerkelijk gedaald.

Mechanisatie dringt voedselverspilling Nigeriaanse boerderijen terug

Mechanisatie dringt voedselverspilling Nigeriaanse boerderijen terug

Het machinaal oogsten en dorsen van rijst kan voedselverspilling bij kleine rijstboeren in Nigeria tegengaan. Dit blijkt uit een experiment dat Wageningen University and Research uitvoerde met Olam Rice Nigeria.

The Dutch Weed Burger sluit zich aan bij Livekindly Collective

The Dutch Weed Burger sluit zich aan bij Livekindly Collective

De Dutch Weed Burger verbindt zich aan het Livekindly Collective, een collectief van plantaardige voedingsbedrijven. The Dutch weedburger, dat zeewier als hoofdingrediënt gebruikt, is het vijfde merk dat zich aansluit bij het collectief. Eerder namen The Fry Family Food Co., LikeMeat, Oumph! en No Meat dezelfde stap.