SEC onderzoekt handel met voorkennis Heinz-opties

WASHINGTON - De Amerikaanse beurswaakhond SEC doet onderzoek naar handel met voorkennis in aandelen Heinz. SEC heeft een Zwitserse handelsrekening laten blokkeren.

Vóór de bekendmaking van de overname door 3G Capital en Berkshire Hathaway werd door de eigenaar van de rekening een grote hoeveelheid Heinz-opties aangeschaft, terwijl in de 6 maanden daarvoor geen opties van de Heinz waren aangeschaft. SEC spreekt van een riskante gok dat de aandelen Heinz zouden gaan stijgen. Na de bekendmaking van de overname steeg de koers echter 20 procent. Zo verdiende de nog onbekende handelaar 1,7 miljoen dollar.

"Ongebruikelijke en hoogst verdachte handel in opties vlak voor een fusie of overname zijn een teken dat handelaren zouden kunnen handelen op basis van vertrouwelijke niet-openbare informatie", zegt Daniel Hawke, hoofd van de afdeling Enforcement's Market Abuse Unit." De eigenaar van de rekening zal nu in de rechtbank moeten uitleggen hoe de handel in opties van Heinz tot stand is gekomen, als hij wil dat de tegoeden vrijkomen.

Lees ook:

Warren Buffett koopt Heinz (15 februari 2013)