Sial Paris 2022 staat in het teken van innovatie

Sial Paris persbericht

De SIAL Paris, internationale vakbeurs voor de voedingsmiddelenbranche, vindt dit jaar plaats van zaterdag 15 oktober tot en met woensdag 19 oktober. De beurs presenteert een kijk op de trends die de wereld van levensmiddelen in 2022 beïnvloeden en gaat op zoek naar de beste innovaties.

Tijdens deze editie opent de Sial Paris het maatschappelijke debat rond het thema ‘Own the Change’, om de branche handvatten te bieden bij het bedenken van de voedingsmiddelen van de toekomst en daarbij in te spelen op wereldwijde verwachtingen. “Own the Change herinnert ons eraan dat we allemaal actieve deelnemers zijn aan de verandering die gaande is, en dat we de ecologische, ethische, digitale en demografische uitdagingen waarvoor de planeet staat moeten aanpakken”, zegt Audrey Ashworth, directeur van Sial Paris. “Het is aan ons om de uitdagingen van voedselzekerheid en veranderingen in consumptiegewoonten aan te gaan.”

Verder bestaat het programma uit SIAL Innovation, met voedingsmiddeleninnovaties over de hele wereld, SIAL Start Up, een nieuwe zone waar start-ups pitchen en de SIAL Insights/Think Tank, waarbij productinnovaties, trends en consumentenverwachtingen worden gepresenteerd. Ook is sinds januari al de SIAL Podcast te beluisteren, een maandelijkse nieuwspodcast over de voedingsmiddelenindustrie.

Geen nieuws van EVMI meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag en donderdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

 

Lees ook
Nieuwe eiwitverwerkingslijn helpt bedrijven bij de verwerking van nieuwe eiwitbronnen

Nieuwe eiwitverwerkingslijn helpt bedrijven bij de verwerking van nieuwe eiwitbronnen

Innovatieve eiwitbronnen zoals kikkererwten, soja, insecten, algen en zelfs bacteriën en schimmels zullen in de toekomst een grotere rol spelen binnen een gevarieerd voedingspatroon. Er ontbreekt echter nog kennis en procesexpertise om deze nieuwe soorten eiwitten succesvol te verwerken in voedingsproducten. Daar komt verandering in met de nieuwe eiwitverwerkingslijn...

Meer dan 7.000 exposanten op SIAL Paris 2022

Meer dan 7.000 exposanten op SIAL Paris 2022

Vakevenement SIAL Paris, dat plaatsvond van 15 tot 19 oktober, stond dit jaar in het teken van “Own the Change”. Deze editie was een smeltkroes van ingrediënten, recepten en smaken, waarbij meer dan 7.000 exposanten uit 127 verschillende landen aanwezig waren.

Brabantse organisaties werken samen in Foodalliantie

Brabantse organisaties werken samen in Foodalliantie

Een aantal Brabantse organisaties bundelen hun krachten in een Brabantse Foodalliantie. Samen willen zij Noord-Brabant als duurzame en innovatieve foodregio verder op de kaart zetten en de impact van duurzame foodinitiatieven van ondernemers en onderwijs, overheden en maatschappelijke organisaties vergroten.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren