Sial Paris 2022 staat in het teken van innovatie

Sial Paris persbericht

De SIAL Paris, internationale vakbeurs voor de voedingsmiddelenbranche, vindt dit jaar plaats van zaterdag 15 oktober tot en met woensdag 19 oktober. De beurs presenteert een kijk op de trends die de wereld van levensmiddelen in 2022 beïnvloeden en gaat op zoek naar de beste innovaties.

Tijdens deze editie opent de Sial Paris het maatschappelijke debat rond het thema ‘Own the Change’, om de branche handvatten te bieden bij het bedenken van de voedingsmiddelen van de toekomst en daarbij in te spelen op wereldwijde verwachtingen. “Own the Change herinnert ons eraan dat we allemaal actieve deelnemers zijn aan de verandering die gaande is, en dat we de ecologische, ethische, digitale en demografische uitdagingen waarvoor de planeet staat moeten aanpakken”, zegt Audrey Ashworth, directeur van Sial Paris. “Het is aan ons om de uitdagingen van voedselzekerheid en veranderingen in consumptiegewoonten aan te gaan.”

Verder bestaat het programma uit SIAL Innovation, met voedingsmiddeleninnovaties over de hele wereld, SIAL Start Up, een nieuwe zone waar start-ups pitchen en de SIAL Insights/Think Tank, waarbij productinnovaties, trends en consumentenverwachtingen worden gepresenteerd. Ook is sinds januari al de SIAL Podcast te beluisteren, een maandelijkse nieuwspodcast over de voedingsmiddelenindustrie.

Geen nieuws van EVMI meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag en donderdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Minimalisatie en optimalisatie tijdens Packaging Innovations 2023

Minimalisatie en optimalisatie tijdens Packaging Innovations 2023

De ontwikkelingen in de wetgeving over het terugdringen van wegwerpplastics en verpakking volgen zich in een rap tempo. Op 5 en 6 april 2023 staan (verpakkings)experts die inspelen op deze nieuwe ontwikkelingen op het podium tijdens Packaging Innovations in de Brabanthallen.

Student Ashley Foekens ontwikkelt gezondere voedingskeuzes voor de consument

Student Ashley Foekens ontwikkelt gezondere voedingskeuzes voor de consument

Ze is nog druk met de afronding van haar opleiding Food Commerce & Technology bij Hogeschool Inholland Amsterdam, maar nu al heeft Ashley Foekens een indrukwekkende staat van dienst. Het gezondere frikandelbroodje dat zij ontwikkelde tijdens haar stage bij Albert Heijn werd verkozen tot beste product van het jaar. Maar dat is niet alles. In haar laatste...

Voedingsmiddelenindustrie in de media – week 9

Voedingsmiddelenindustrie in de media – week 9

Tekorten aan groente en fruit, een nieuw Food Innovation Park en toestemming voor ontvet krekelpoeder in voedingsmiddelen. Wat lazen we afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.