SIAL Paris 2022

SIAL Paris_2022

In een tijd van transities, heruitvindingen en wereldwijde sociale verantwoordelijkheid bevestigt SIAL Paris haar ambitie voor de editie van 2022: de voedingssector verenigen rond de grote transformaties in de voedingsmiddelenindustrie. Deze editie vindt plaats van 15 tot en met 19 oktober 2022.

SIAL Paris is ’s werelds grootste ontmoetingsplaats voor de hele drank- en voedselindustrie. Met het in 2020 geïntroduceerde thema ‘Own The Change’ blijft de beurs focussen op evoluties, transformaties en veranderingen. Op deze beurs ontmoeten producten, importeurs, inkopers en retailers, mediaspecialisten en onafhankelijke verenigingen elkaar.

Inspiratie en informatie

Tijdens conferenties, debatten en rondetafelgesprekken kunnen de bezoekers inspiratie op doen, meer leren over de noodzaak van een wereldwijde voedseltransitie, veranderende consumptiegewoonten, en over benaderingen van landbouw en voedselverwerking die meer respect hebben voor het milieu en dieren. Ook presenteren start-ups hun product- en service-innovaties die de komende jaren de markt op zullen komen. De ambitie van de beursorganisatie is om de spelers in de markt te voorzien van informatie van de markten op internationaal niveau en zo exposanten en bezoekers te begeleiden in hun economisch succes.

Own The Change

Zo zal ook in 2022 weer de ‘SIAL Insights’, de Sial Paris Think Tank, exclusieve studies op het gebied van consumentenverwachtingen, productinnovaties, markttrends en out-of-home catering present zijn op de beurs. Daarnaast zullen de SIAL Innovation awards de belangrijkste innovaties belonen die in het voorafgaande jaar aan de beurs op de markt gebracht zijn.

Met het thema ‘Own The Change’ besteed SIAL Paris 2022 veel aandacht aan de productinnovatie. “We zullen altijd moeten eten en daarom zijn de landbouw en de voedingsindustrie sectoren van de toekomst. Echter, de veranderingen die onze sector te wachten staan zijn aanzienlijk en de uitdagingen immens. Voedselvoorziening vereist noodzakelijkerwijs innovatie. Het moet rekening houden met nieuwe paradigma's: meer produceren terwijl je minder vervuilt, nieuwe bevoorradingsbronnen verkennen, naar meer transparantie gaan", aldus Nicolas Trentesaux, Managing Director van SIAL Network.

Thema's
Lees ook
Zoetwarenbeurs ISM 2023 vindt plaats van 23 tot 25 april

Zoetwarenbeurs ISM 2023 vindt plaats van 23 tot 25 april

ISM, de internationale vakbeurs voor chocolade, snoepgoed en zoetwaren in Keulen, vindt plaats van 23 tot 25 april 2023. De organisatie heeft in overleg met partners besloten de beurs van januari naar april te verplaatsen, in de hoop dat er tegen die tijd meer zekerheid is binnen de branche.

Sial Paris 2022 staat in het teken van innovatie

Sial Paris 2022 staat in het teken van innovatie

De SIAL Paris, internationale vakbeurs voor de voedingsmiddelenbranche, vindt dit jaar plaats van zaterdag 15 oktober tot en met woensdag 19 oktober. De beurs presenteert een kijk op de trends die de wereld van levensmiddelen in 2022 beïnvloeden en gaat op zoek naar de beste innovaties.

De hoogmis voor automatisering en Industrie 4.0:  INDUMATION.BE2022 in Kortrijk Xpo (België)

De hoogmis voor automatisering en Industrie 4.0: INDUMATION.BE2022 in Kortrijk Xpo (België)

Alle ogen zijn gericht op 18 tot 20 mei, want voor het eerst in 3 jaar komt de Benelux industrie terug samen op de hoogmis voor automatisering en Industrie 4.0, Indumation.be 2022 te Kortrijk Xpo, België. De beursvloer van Indumation.be 2022 (26.000 m²) staat vol met zowel de grootste industriële technologieproviders als de nieuwste techstartups,...