SIAL Rising Startups zijn bekend

EVMI_SIAL Startup

Een onderdeel van Sial is Future Lab, een laboratorium gericht op de toekomst van voedingsmiddelen. Future Lab bestaat uit drie verschillende evenementenruimtes, waaronder de SIAL Rising Startup. Ruim zeventig Europese startups meldden zich hiervoor aan. Onlangs maakte de organisatie bekend welke veertig Europese startups tijdens Sial te zien zijn.

SIAL Rising Startup

SIAL Rising Startup is de beursruimte voor innovatieve Europese startups. In samenwerking met Idefi-Ecotrophelia network en AgroParisTech selecteerde de jury, onder leiding van Philippe Mauguin (President of INRA),  veertig startups op hun lef en innovativiteit. SIAL Rising Startup biedt de startups de mogelijkheid om hun producten te delen met ondernemers, investeerders, potentiële clienten en de media.

Er waren meer dan zeventig inzendingen uit twaalf verschillende landen. Onder de veertig finalisten bevindt zich één Nederlandse Startup Panggies. Panggies is een pannenkoekmix met groenten, bedacht door een groep studenten Food Technology uit Velp. In juni 2018 wonnen zij Ecotrophelia Nederland en plaatsten zich voor de Europese Ecotrophelia.

Future Lab

SIAL Rising Startup is onderdeel van het Future Lab. Dit is misschien wel de kern van SIAL. Bijna 10 procent van alle foodinnovaties wereldwijd wordt gepresenteerd door SIAL-exposanten tijdens de beurs. In 2018 vormt SIAL Paris daarom opnieuw het grootste laboratorium voor de foodindustrie, waar professionals duizenden nieuwe producten kunnen ontdekken.

Naast de SIAL Rising Startup bestaat het Future Lab uit het Food Lab en Virtual Reality. Het Food Lab behandelt thema’s die de kern vormen van onze voedselproblemen in een niet heel verre toekomst zoals alternatieve eiwitten in het jaar 2030, digitale ondersteuning voor thuisgemaakte producten en de gevolgen van kunstmatige intelligentie voor onze voedingsgewoonten. Bij Virtual Reality (VR) gaan bezoekers op een virtuele reis door de voedingsmiddelensector om te ontdekken hoe VR-technologie onze dagelijkse voeding gaat revolutioneren.

SIAL Paris

SIAL Paris is ’s werelds grootste food innovatie evenement.  Naast het aanbod van ruim 7.000 exposanten, ingedeeld per sector of per geografische regio, kunnen de 160.000 verwachte internationale bezoekers op de vakbeurs terecht voor het ontdekken van een compleet beursprogramma, zoals de innovatieprijzen, conferenties en rondetafelgesprekken. De beurs vindt plaats van 21 tot en met 25 oktober 2018  in Parijs.

Lees alles over SIAL 2018 in ons dossier!

Lees ook
Denk en beslis mee over de toekomst van voedingsmiddelenproductie

Denk en beslis mee over de toekomst van voedingsmiddelenproductie

Gezondheid, transparantie, eco-responsibility, eerlijke prijzen. De voedingsmiddelenindustrie staat voor veel uitdagingen. Daarom heeft de SIAL-organisatie in aanloop naar de beurs in Parijs samen met het burgerplatform Make.org een wereldwijde consultatie opgezet, waarin elke foodprofessional mee kan denken en zijn mening geven over het thema: How...

‘Gebruik eiwitrijke plantaardige producten om lekkere dingen te maken’

‘Gebruik eiwitrijke plantaardige producten om lekkere dingen te maken’

Ingredients For Food Innovators organiseert op donderdag 20 september een dinner meeting rondom het thema Toekomstbestendig voedsel. Een van de sprekers die avond is Mark Kulsdom, CEO en een van de oprichters van The Dutch Weed Burger, een veganistische burger gemaakt van zeewier. “Als outsiders hebben we een frisse kijk op voedselproductie.” Met een...

Ingrijpende veranderingen voor wereldwijde food retail

Ingrijpende veranderingen voor wereldwijde food retail

De distributie van voedingsmiddelen ondergaat snelle ontwikkelingen. Sneller dan ooit tevoren! Structuren, organisaties, positionering, offertes, partnerships… geen enkel onderdeel van de sector ontsnapt aan deze veranderingen. “Distributiemodellen worden compleet herzien en bovendien wemelt het van de innovaties die de sector nog beter profileren als...