Sjoukje Heimovaara nieuwe bestuursvoorzitter Wageningen University & Research

14 maart 2022 Redactie Food

Sjoukje Heimovaara wordt per 1 juli 2022 benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen University & Research (WUR). Momenteel is zij algemeen directeur van de Agrotechnology & Food Sciences Group (AFSG) binnen WUR. Heimovaara volgt bestuursvoorzitter Louise O. Fresco op die na 8 jaar afscheid neemt van WUR.

“De raad van toezicht is heel blij met Sjoukje Heimovaara als onze nieuwe bestuursvoorzitter. Heimovaara heeft een duidelijke passie voor WUR, een heldere visie en is een open en verbindende persoonlijkheid”, zegt voorzitter van de raad van toezicht WUR, Jeroen Dijsselbloem. “Ze staat voor de maatschappelijke betekenis die wij kunnen en willen hebben, en ook voor een onafhankelijke en kritische academische opstelling in een dynamisch veld, waarin de komende jaren grote doorbraken nodig zijn.”

Sjoukje Heimovaara: “Ik ben trots dat ik als bestuursvoorzitter mede richting mag geven aan de toekomst. Een toekomst waarin Wageningen een belangrijk bijdrage kan en moet leveren aan een duurzame wereld. De Sustainable Development Goals (SDG’s) zijn daarbij een belangrijke leidraad, ook voor onze bedrijfsvoering en samenwerking.”

Heimovaara heeft ervaring in een omgeving van overheid, contractresearch, fundamenteel onderzoek en hoger onderwijs alsook in het bedrijfsleven. Met WUR bouwt ze verder aan het genereren, toepassen en verspreiden van wetenschappelijke kennis vanuit onderzoek en onderwijs voor de maatschappij en om zo een bijdrage te leveren aan een gezondere en duurzame wereld.

Bron: WUR

Dit artikel verscheen eerder op: Voeding Nu

Altijd op de hoogte blijven?