Slachthuis Vion in Groenlo weer open, Van Rooi Meat in Helmond langer dicht

slachthuis varkens_pixabay

Foto: Pixabay

Na twee weken gesloten te zijn vanwege coronabesmettingen opent het slachthuis van Vion in Groenlo vandaag, 4 juni, weer de deuren. Het slachthuis Van Rooi Meat in Helmond, dat afgelopen week de deuren moest sluiten blijft nog twee weken langer dicht.

De vestiging van vleesverwerker Vion in Groenlo moest van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland op 20 mei sluiten vanwege een corona-uitbraak. Veel medewerkers, veelal arbeidsmigranten waren besmet geraakt met het virus en moesten in quarantaine. Vion heeft een nieuw nalevingsprotocol opgesteld, gebaseerd op het protocol dat op de locatie in Boxtel werd ingevoerd. 

Dit protocol ziet toe op de bescherming van medewerkers, zodat alle medewerkers zonder gezondheidsklachten kunnen blijven werken. De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland heeft het protocol goedgekeurd en de GGD monitort de gemaakte afspraken.

Van Rooi Meat

Het slachthuis in Helmond van Van Rooi Meat blijft tot 17 juni gesloten. Dat besloot de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost op 2 juni. Het vleesverwerkingsbedrijf moest de deuren sluiten nadat bij een steekproef 21 van de 130 getestte medewerkers besmet met het coronavirus bleken te zijn. Bij het bedrijf werken in totaal 1700 mensen. Zij moeten allemaal in quarantaine. "“Heel veel medewerkers zijn nog niet getest op het virus”, zegt John Jorritsma, voorzitter van de veiligheidsregio tegen Omroep Brabant. “We maken ons grote zorgen dat deze mensen een bron van besmetting kunnen zijn. De volksgezondheid is in het gedrang als het personeel naar vrienden, familie en kennissen gaat.”

Lees ook
DuPont gaat samenwerken met start-up Bleenco

DuPont gaat samenwerken met start-up Bleenco

DuPont Sustainable Solutions (DSS) gaat een partnership aan met Bleenco GmbH uit München, een bedrijf dat is gespecialiseerd in veiligheidstechnologie. DSS en Bleenco gaan samenwerken aan het ontwikkelen van geavanceerde, opschaalbare, AI-gedreven oplossingen om werknemers beter te beschermen tegen operationele risico’s en het coronavirus.

Empack Reconnect wordt online only evenement

Empack Reconnect wordt online only evenement

Empack Reconnect, de vakbeurs voor verpakkingstechnologie, wordt een volledig online evenement dat op donderdag 17 september plaats vindt. Dit betekent dat de fysieke vakbeurs in Jaarbeurs Utrecht niet doorgaat. Onlangs kondigde Easyfairs Empack Reconnect aan als hybride verpakkingsevenement, maar de meerderheid van de community bleek de voorkeur te...

Corona veroorzaakt daling bierverkoop AB InBev en Heineken

Corona veroorzaakt daling bierverkoop AB InBev en Heineken

De coronacrisis zorgde de afgelopen maanden voor een daling van de bierverkoop van de grote brouwerijen AB InBev en Heineken. In veel landen sloot de horeca vanwege het coronavirus de deuren, wat een negatief effect had op de verkoop van bier. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van beide brouwerijen.