Slachthuis Vion in Groenlo weer open, Van Rooi Meat in Helmond langer dicht

slachthuis varkens_pixabay

Foto: Pixabay

Na twee weken gesloten te zijn vanwege coronabesmettingen opent het slachthuis van Vion in Groenlo vandaag, 4 juni, weer de deuren. Het slachthuis Van Rooi Meat in Helmond, dat afgelopen week de deuren moest sluiten blijft nog twee weken langer dicht.

De vestiging van vleesverwerker Vion in Groenlo moest van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland op 20 mei sluiten vanwege een corona-uitbraak. Veel medewerkers, veelal arbeidsmigranten waren besmet geraakt met het virus en moesten in quarantaine. Vion heeft een nieuw nalevingsprotocol opgesteld, gebaseerd op het protocol dat op de locatie in Boxtel werd ingevoerd. 

Dit protocol ziet toe op de bescherming van medewerkers, zodat alle medewerkers zonder gezondheidsklachten kunnen blijven werken. De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland heeft het protocol goedgekeurd en de GGD monitort de gemaakte afspraken.

Van Rooi Meat

Het slachthuis in Helmond van Van Rooi Meat blijft tot 17 juni gesloten. Dat besloot de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost op 2 juni. Het vleesverwerkingsbedrijf moest de deuren sluiten nadat bij een steekproef 21 van de 130 getestte medewerkers besmet met het coronavirus bleken te zijn. Bij het bedrijf werken in totaal 1700 mensen. Zij moeten allemaal in quarantaine. "“Heel veel medewerkers zijn nog niet getest op het virus”, zegt John Jorritsma, voorzitter van de veiligheidsregio tegen Omroep Brabant. “We maken ons grote zorgen dat deze mensen een bron van besmetting kunnen zijn. De volksgezondheid is in het gedrang als het personeel naar vrienden, familie en kennissen gaat.”

Lees ook
Supermarkten moeten kleinere winkeliers helpen handhaven

Supermarkten moeten kleinere winkeliers helpen handhaven

Tijdens de corona-persconferentie van dinsdagavond zei premier Mark Rutte dat "supermarkten meer moeten doen om coronaregels te kunnen naleven." Directeur Marc Jansen van supermarktkoepel CBL reageert verbaasd.

Horecavakbeurs Horecava 2021 volledig online

Horecavakbeurs Horecava 2021 volledig online

Horecava, jaarlijks in januari in RAI Amsterdam en de grootste horecavakbeurs van Nederland, wordt als gevolg van de coronacrisis volledig online georganiseerd. Het online evenement wordt gehouden op maandag 25 januari 2021.

Zwanenberg sluit vestiging Almelo tijdelijk

Zwanenberg sluit vestiging Almelo tijdelijk

Regio Twente is een van de 'hotspots' voor corona. Dat is ook merkbaar bij Zwanenberg Food Group. De organisatie ziet het aantal coronagevallen in de locatie aan de Sluisweg in Almelo toenemen. Daarom heeft Zwanenberg Food Group besloten deze productievestiging tien dagen te sluiten. De activiteiten liggen tot maandag 16 november stil.