Slachthuis Vion in Groenlo weer open, Van Rooi Meat in Helmond langer dicht

slachthuis varkens_pixabay

Foto: Pixabay

Na twee weken gesloten te zijn vanwege coronabesmettingen opent het slachthuis van Vion in Groenlo vandaag, 4 juni, weer de deuren. Het slachthuis Van Rooi Meat in Helmond, dat afgelopen week de deuren moest sluiten blijft nog twee weken langer dicht.

De vestiging van vleesverwerker Vion in Groenlo moest van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland op 20 mei sluiten vanwege een corona-uitbraak. Veel medewerkers, veelal arbeidsmigranten waren besmet geraakt met het virus en moesten in quarantaine. Vion heeft een nieuw nalevingsprotocol opgesteld, gebaseerd op het protocol dat op de locatie in Boxtel werd ingevoerd. 

Dit protocol ziet toe op de bescherming van medewerkers, zodat alle medewerkers zonder gezondheidsklachten kunnen blijven werken. De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland heeft het protocol goedgekeurd en de GGD monitort de gemaakte afspraken.

Van Rooi Meat

Het slachthuis in Helmond van Van Rooi Meat blijft tot 17 juni gesloten. Dat besloot de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost op 2 juni. Het vleesverwerkingsbedrijf moest de deuren sluiten nadat bij een steekproef 21 van de 130 getestte medewerkers besmet met het coronavirus bleken te zijn. Bij het bedrijf werken in totaal 1700 mensen. Zij moeten allemaal in quarantaine. "“Heel veel medewerkers zijn nog niet getest op het virus”, zegt John Jorritsma, voorzitter van de veiligheidsregio tegen Omroep Brabant. “We maken ons grote zorgen dat deze mensen een bron van besmetting kunnen zijn. De volksgezondheid is in het gedrang als het personeel naar vrienden, familie en kennissen gaat.”

Lees ook
NVWA neemt extra monsters in slachthuizen

NVWA neemt extra monsters in slachthuizen

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) kondigt aan tot eind 2022 extra monsters te nemen in slachthuizen van runderen, varkens, paarden, geiten en schapen. Dit gebeurt vanwege de resultaten van een proef met een nieuwe detectiemethode.

Wijziging raad van commissarissen Vion

Wijziging raad van commissarissen Vion

Vion kondigt 28 oktober een wijziging in de samenstelling van de raad van commissarissen aan. Lid Martine Snels is met ingang van 17 september 2022 afgetreden vanwege persoonlijke en zakelijke mogelijkheden in het buitenland.

Nieuwe COO Vion Business Unit Pork

Nieuwe COO Vion Business Unit Pork

Leon Cuypers is de nieuwe Chief Operating Officer (COO) van de Business Unit Pork. Hij vervult deze functie sinds 1 september. Hij werkte daarvoor als Director Business Development bij Vion.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren