Slachthuis Vion in Groenlo weer open, Van Rooi Meat in Helmond langer dicht

slachthuis varkens_pixabay

Foto: Pixabay

Na twee weken gesloten te zijn vanwege coronabesmettingen opent het slachthuis van Vion in Groenlo vandaag, 4 juni, weer de deuren. Het slachthuis Van Rooi Meat in Helmond, dat afgelopen week de deuren moest sluiten blijft nog twee weken langer dicht.

De vestiging van vleesverwerker Vion in Groenlo moest van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland op 20 mei sluiten vanwege een corona-uitbraak. Veel medewerkers, veelal arbeidsmigranten waren besmet geraakt met het virus en moesten in quarantaine. Vion heeft een nieuw nalevingsprotocol opgesteld, gebaseerd op het protocol dat op de locatie in Boxtel werd ingevoerd. 

Dit protocol ziet toe op de bescherming van medewerkers, zodat alle medewerkers zonder gezondheidsklachten kunnen blijven werken. De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland heeft het protocol goedgekeurd en de GGD monitort de gemaakte afspraken.

Van Rooi Meat

Het slachthuis in Helmond van Van Rooi Meat blijft tot 17 juni gesloten. Dat besloot de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost op 2 juni. Het vleesverwerkingsbedrijf moest de deuren sluiten nadat bij een steekproef 21 van de 130 getestte medewerkers besmet met het coronavirus bleken te zijn. Bij het bedrijf werken in totaal 1700 mensen. Zij moeten allemaal in quarantaine. "“Heel veel medewerkers zijn nog niet getest op het virus”, zegt John Jorritsma, voorzitter van de veiligheidsregio tegen Omroep Brabant. “We maken ons grote zorgen dat deze mensen een bron van besmetting kunnen zijn. De volksgezondheid is in het gedrang als het personeel naar vrienden, familie en kennissen gaat.”

Lees ook
Vion investeert in toekomst tijdens moeilijk jaar 2020

Vion investeert in toekomst tijdens moeilijk jaar 2020

2020 was geen gemakkelijk jaar voor Vion Food Group. De omzet in 2020 was met 4,9 miljard euro 3,1 procent minder dan in 2019. De omzetdaling kwam door lagere verkoopprijzen voor varkensvlees, rundvlees en aanverwante producten. Tegenover de lagere omzet staat een hoger bedrijfsresultaat. De brutomarges stegen en de EBITDA nam toe met 9,1 miljoen tot...

Gezondheidsraad: Extra vitamine D tegen COVID-19 niet nodig

Gezondheidsraad: Extra vitamine D tegen COVID-19 niet nodig

De Gezondheidsraad, onafhankelijk wetenschappelijk adviesorgaan voor de overheid, ziet geen aanleiding om extra vitamine D-inname te adviseren tegen COVID-19.

Hans Huijbers treedt terug uit Raad Commissarissen Vion

Hans Huijbers treedt terug uit Raad Commissarissen Vion

Hans Huijbers is per 14 juli 2020 teruggetreden als lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van Vion. Huijbers maakte sinds 2009 deel uit van de RvC. Hij treedt toe tot het managementteam van rundveeslachterij Adriaens in België