Slachthuis Vion in Groenlo weer open, Van Rooi Meat in Helmond langer dicht

4 juni 2020 Pixabay
Foto: Pixabay

Na twee weken gesloten te zijn vanwege coronabesmettingen opent het slachthuis van Vion in Groenlo vandaag, 4 juni, weer de deuren. Het slachthuis Van Rooi Meat in Helmond, dat afgelopen week de deuren moest sluiten blijft nog twee weken langer dicht.

De vestiging van vleesverwerker Vion in Groenlo moest van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland op 20 mei sluiten vanwege een corona-uitbraak. Veel medewerkers, veelal arbeidsmigranten waren besmet geraakt met het virus en moesten in quarantaine. Vion heeft een nieuw nalevingsprotocol opgesteld, gebaseerd op het protocol dat op de locatie in Boxtel werd ingevoerd. 

Dit protocol ziet toe op de bescherming van medewerkers, zodat alle medewerkers zonder gezondheidsklachten kunnen blijven werken. De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland heeft het protocol goedgekeurd en de GGD monitort de gemaakte afspraken.

Van Rooi Meat

Het slachthuis in Helmond van Van Rooi Meat blijft tot 17 juni gesloten. Dat besloot de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost op 2 juni. Het vleesverwerkingsbedrijf moest de deuren sluiten nadat bij een steekproef 21 van de 130 getestte medewerkers besmet met het coronavirus bleken te zijn. Bij het bedrijf werken in totaal 1700 mensen. Zij moeten allemaal in quarantaine. "“Heel veel medewerkers zijn nog niet getest op het virus”, zegt John Jorritsma, voorzitter van de veiligheidsregio tegen Omroep Brabant. “We maken ons grote zorgen dat deze mensen een bron van besmetting kunnen zijn. De volksgezondheid is in het gedrang als het personeel naar vrienden, familie en kennissen gaat.”

Dit artikel verscheen eerder op: Vleesmagazine

Altijd op de hoogte blijven?