Sligro neemt soepen van De Verspillingsfabriek op in assortiment

7 juni 2017
 

Sligro gaat samenwerken met De Verspillingsfabriek. De groothandel neemt zeven soorten koelverse soep boordevol geredde groenten op in het assortiment onder het label De Verspillingsfabriek. De horecaklanten van Sligro Eindhoven hebben De Verspillingsfabriek begin mei verkozen tot Lovebrand.

De Verspillingsfabriek

De Verspillingsfabriek startte in 2016 om verspilling te reduceren in samenwerking met ketenpartners. De fabriek gebruikt producten die anders weggegooid worden zoals misvormde groenten, overschot van boeren, telers, tuinders, veilingen of reststromen van bijvoorbeeld professionele versnijders. De Verspillingsfabriek maakt van de verspilde ingrediënten producten zoals de koelverse soepen die nu verkrijgbaar zijn bij Sligro. In de producten zitten geen conserveermiddelen of andere kunstmatige toevoegingen.

De chef-koks worden geholpen door collega’s met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo geeft de fabriek ook ‘verspilde’ talenten de kans om zich te ontplooien. De Verspillingsfabriek is onderdeel van de locatie Three-Sixty waar diverse partners met elkaar samenwerken aan concrete circulaire businessoplossingen.

Lees ook:

         

Altijd op de hoogte blijven?