Slimme verpakkingsoplossingen in Smart Packaging Gallery van Empack 2022

11 maart 2022 Redactie Food
Foto: Empack/Easyfairs

In de Smart Packaging Gallery van Empack 2022 zien bezoekers de nieuwste slimme technieken, producten en machines. Empack 2022 vindt plaat op 5, 6 en 7 april 2022 in Evenementenhal Gorinchem.

Met nieuwe verpakkingsoplossingen creëren diverse organisaties toekomstbestendige verpakkingsoplossingen die volledig zijn afgestemd op de behoeften en eisen van de markt. Denk aan oplossingen voor maximale productbescherming, logistiek en kosten, een aantrekkelijk design, langere houdbaarheid en minder voedselverspilling. Als ook innovatieve materiaalcombinaties die grondstoffen besparen en duurzaamheidsdoelstellingen ondersteunen.

E-commerce verpakkingsoplossingen

Op de Smart Packaging Gallery zien bezoekers van Empack onder meer de tassendispenser van BATEQ BV, deze maakt het mogelijk om gemakkelijk papieren tassen beschikbaar te stellen voor klanten. Deze tassendispenser ontvouwt en plaatst papieren tassen in kratten voor toepassing voor alle E-commerce organisaties. Het systeem is modulair opgebouwd en kan, wanneer eenmaal samengesteld, geheel autonoom kratten en tassen openvouwen in het krat plaatsen.

Geen nieuws meer missen van EVMI? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste nieuws over de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven Nieuwsbrief

Eenvoudig automatisch etiketteren

Codipack Group heeft Evolabel ontwikkeld om razendsnel te etiketteren. Etiketten met barcodes, houdbaarheidsdata en ingrediënten printen? De automatische labelmachine Evolabel is een uniek systeem in de markt. Deze machine is compact en razendsnel en er is geen gereedschap nodig bij reparaties of vervanging van printkop. De Evolabel is naast alle andere slimme oplossingen te bewonderen in de Smart Packaging Gallery van Empack.

Palletwikkelen voor productiebedrijven

Voor de meeste productiebedrijven is een palletwikkelaar onmisbaar. Om aan de hoge verpakkingseisen te voldoen heeft Strema een snelle en efficiënte palletwikkelaar ontwikkeld: de STREMA® A5000B II. Deze palletwikkelaar wikkelt tot 150 pallets/uur met een laag energieverbruik en lange levensduur.

Voor wie nog verder wil gaan dan palletwikkelen kan de palletbooster van Olmia Robotics bewonderen. Met deze palletbooster kunnen verpakkingsprofessionals veilig, snel en geautomatiseerd palletiseren. De booster is ontworpen, om zonder hekwerk veilig met het personeel te kunnen werken. Verder is de booster snel te verplaatsen met bijvoorbeeld een palletwagen of vorkheftruck.

Altijd op de hoogte blijven?