Twentse Bierbrouwerij in Hengelo heeft een ijsdrank op basis van Radler en Rosébier ontwikkeld. Iced Beer komt uit de slush-machine en wordt geserveerd met een rietje.
Het moet hét zomerdrankje van 2016 worden, meldt RTV Oost.
Bierbrouwer Frans Hendriks maakt het van eigen bier, limoen- en citroensap, een beetje suiker en gecrusht ijs.
Mét schuimkraag
Volgens Hendriks lijkt het een verfrissende, fruitige milkshake, maar blijft de tintelende frisse smaak van het speciaalbier goed overeind.
Die smaak kon mede vastgehouden worden door een geheim ingrediënt, stelt hij. Dat zorgt er namelijk voor dat koolzuur aanwezig blijft. Het maakt dat Iced Beer ook een schuimkraag heeft.
Uit slushmachine
Hendriks bedacht het samen met Roel Nijhof van Monsterslush (slushmachines). Samen experimenteerden ze voor de juiste smaak. Nijhof levert de machines.
Overigens is Iced Beer wel een drankje voor volwassenen. In de Radlervariant zit 2 procent alcohol, in de Rosébiervariant 4 procent.
Uitbreiden
Het is vooralsnog alleen te verkrijgen bij cafe het Pleintje in Hengelo en op twee plekken in Amsterdam. Hendriks wil uitbreiden over heel Twente en daarna Nederland.
In Japan is beer slush al enkele jaren redelijk populair, meldt Horecatrends.
Lees ook:
Bier-ijs en ijs met bier (30 oktober 2015)