Smaakgeheimen en Condifood genomineerd voor Herman Wijffelsprijs

26 september 2014

Smaakgeheimen (met MaxiMaaltje) en Condifood (met Condi) zijn 2 van de genomineerden voor de Herman Wijffels Innovatieprijs 2014.

Smaakgeheimen ontwikkelt het MaxiMaaltje. Dit is een volledig menu in kleine porties met een hartige smaak en een zeer hoog eiwit- en caloriegehalte. Het is bedoeld voor personen met (chronische) slikproblemen en ouderen die niet zelfstandig kunnen eten. Smaakgeheimen is een van de 3 genomineerden in de categorie zorg & welzijn

Condi van Condifood is een nieuw inspectiesysteem voor het vaststellen van voedselkwaliteit en -veiligheid. Met sensortechniek die afkomstig is uit de ruimtevaart kan de versheid en hygiëne van producten bij de verwerking en verpakking continu en aan de productielijn worden gemeten.

Food & Agri

Condifood is genomineerd in de categorie Food & Agri. De andere 2 genomineerden in deze categorie zijn Champignonkwekerij Gemert en Hortimotion.

Champignonkwekerij Gemert gebruikt reststromen van de champignonteelt  voor onder meer verwarming van de kwekerij en als bodemverbetereaar, biomassa en strooisel voor in koeienstallen. Hortimotion is een 3-wielige robot die via een camera en sensoren zijn weg vindt om natuurlijke gewasbeschermingsmiddelen toe te dienen in de fruitteelt.

Economie

In de categorie Circulaire Economie zijn genomineerd: Van Vugt Rioleringen (afval van vetvangputten van horeca en slagerijen wordt gezuiverd tot biobrandstof), Waste2Chemical (die uit organische reststromen bijvoorbeeld plastic en smeermiddelen maakt) en Flowid (dat chemische processen simpeler en flexibel maakt door een ontwikkelde reactor en extractor

De Herman Wijffels Innovatieprijs van de Rabobank wil ondernemers helpen om kansrijke duurzame innovaties te verwezenlijken. De Rabobank biedt daarmee een podium dat toegang verschaft tot financiering, kennis en netwerken. De prijs wordt op 30 oktober uitgereikt.

Bekijk alle genomineerden

Lees ook:

RotterZwam wint Rabo Stadslandbouw Award (19 mei 2014)

Derde prijs Herman Wijffels Innovatieprijs voor Solynta (6 december 2013)

Rabobank trekt 350 miljoen uit voor MKB (28 november 2013)

‘Nestlé’s en Unilevers krijgen minder prominente rol’ (18 januari 2012)

 

Altijd op de hoogte blijven?