Smilde Bakery opent vernieuwde fabriek in Edam

Smilde Bakery Logo

Op vrijdag 20 mei opende de nieuwbouw van Smilde Bakery in Edam. De nieuwbouw betreft een vernieuwde en uitgebreide fabriek, twee automatische productielijnen, een nieuw kantoor, een bakery café en een bakery lab waar nieuwe producten worden ontwikkeld.

Smilde Bakery, onderdeel van familiebedrijf Royal Smilde, produceert vooral halffabricaten van bladerdeeg zoals roomhoorns en taartbodems voor bakkers en supermarkten. Smilde Bakery heeft op dit moment drie vestigingen in Bolsward, Roden en Edam. 

Royal Smilde is een internationaal opererend voedingsmiddelenbedrijf met zeven productielocaties, een innovatiecentrum en verkooporganisaties in Nederland, België, Frankrijk, Engeland, Duitsland en West-Afrika. Het bedrijf is opgebouwd uit vijf gespecialiseerde onderdelen: Smilde Bakery, Smilde Foods, Smilde Natura, Smilde Futura en The Tapas Family.

Bron: FoodHolland 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Thema's
Lees ook
All Bakers in handen van Vleems Bakery International

All Bakers in handen van Vleems Bakery International

All Bakers, producent van diverse soorten bagels, muffins en appelstrüdels, is op 1 november overgenomen door Vleems Bakery International uit Emmen. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Ferrero-fabriek Aarlen weer opgestart onder voorwaarden

Ferrero-fabriek Aarlen weer opgestart onder voorwaarden

De Ferrero-fabriek in Aarlen heeft van het Belgische voedselagentschap FAVV een voorwaardelijke toelating gekregen om opnieuw op te starten. Ferrero sloot begin april de deuren van de locatie in Aarlen na tientallen salmonellabesmettingen in Europa, die gelinkt waren aan de fabriek. Sinds vrijdag 17 juni mag de fabriek worden heropgestart.

Heropstart Ferrero-fabriek in Aarlen uitgesteld

Heropstart Ferrero-fabriek in Aarlen uitgesteld

De heropstart van Ferrero-fabriek in Aarlen, die op 8 april werd stilgelegd als gevolg van een salmonellabesmetting in Kinder-chocoladeproducten, is uitgesteld. Ferrero hoopte de fabriek 13 juni te heropenen, maar de directie maakte vrijdag bekend extra tijd nodig te hebben.