Smilde Foods investeert in margarinefabriek

Smilde Foods, onderdeel van Royal Smilde, gaat miljoenen investeren in de bestaande productielocatie in Heerenveen.

De komende acht jaar wordt de margarinefabriek volledig opnieuw ontworpen, herbouwd en gemoderniseerd. Dat meldt de Leeuwarder Courant.

Opslagtanks

In de eerste fase worden veertig nieuwe opslagtanks voor diverse soorten plantaardige oliën gebouwd. Dit duurt tot het voorjaar van 2017.

Daarna worden de bestaande 28 inpandige tanks ontmanteld en verwijderd. Op de dan vrijkomende plek zal de productie in fasen worden vernieuwd.

Doel is om meer variatie in producten te krijgen en om het productieproces te verduurzamen.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Kabinet trekt 500 miljoen euro uit voor investeringen in het mkb

Kabinet trekt 500 miljoen euro uit voor investeringen in het mkb

Op Prinsjesdag kondigde het kabinet een pakket maatregelen aan voor ondersteuning van het mkb. De inhoud van dit pakket werd 3 november naar buiten gebracht. Tot en met 2027 trekt het kabinet jaarlijks 500 miljoen euro uit voor investeringen in het mkb.

40 miljoen euro groeigeld voor waterflesjes met geur

40 miljoen euro groeigeld voor waterflesjes met geur

Air up, een Duitse scale-up die smaak aan water toevoegt via speciale geurpods, haalt €40 miljoen groeigeld binnen in een nieuwe investeringsronde geleid door Five Seasons Ventures. De fabrikant wil verder uitbreiden in Europa en ook naar de Verenigde Staten.

'Palmolievrij' rukt op in Nederland

'Palmolievrij' rukt op in Nederland

Vrij plotseling ligt er een nieuw margarinemerk in de winkel: The Flower Farm. De margarine is volledig vrij van palmolie, een ingrediënt dat alom gebruikt wordt maar in verband is gebracht met ontbossing. Nu kan de consument orang-oetan-vriendelijk zijn boterham smeren, maar het is de vraag of het product wel echt duurzamer is. Palmolie kreeg...