Smith & Sinclair komt naar Nederland

smith sinclair

Vanaf januari 2021 zal Smith & Sinclair, het in Londen gevestigde merk dat snoep met alcohol maakt, opereren vanuit Nederland.

Eerder in 2020 kwam er een einde aan de samenwerking met Tilray, met wie het bedrijf een op CBD-gebaseerde productlijn opzette. Smith & Sinclair ging toen op zoek naar een nieuwe thuisbasis in Nederland. Leontine Wegewijs, eigenaar en CEO van het in 1903 opgerichte zoetwarenbedrijf Petrovitch, gaat leidinggeven bij Smith & Sinclair.

Oprichter Melanie Goldsmith zegt in het persbericht blij te zijn om de toekomst van Smith & Sinclair over te dragen aan Wegewijs en haar team. 'Petrovitch heeft altijd laten zien te beschikken over een kwalitatief hoogstaand managementteam. Vanaf onze samenwerking de afgelopen jaren bij het produceren van al onze gekke uitvindingen, tot aan de ondersteuning bij het opschalen van onze productie, de distributie en dan nu de verkoop. Ik verheug me erop om het merk onder haar leiding wereldwijd verder te zien opbloeien.'

Thema's
Meer over
Lees ook
Boekrecensie: Drankje? van David Nutt

Boekrecensie: Drankje? van David Nutt

Met zijn boek Drankje? trapt David Nutt tal van open deuren in. Ook zijn afkeer van alcoholgebruik steekt hij – in tegenstelling tot wat hijzelf beweert – niet onder stoelen of banken. Toch is het van oorsprong Britse boek in diverse opzichten een eyeopener. David Nutt is een Britse arts en psycholoog in die in zijn carrière veel...

Ouderen drinken het minst, jonge en hoogopgeleide mannen het meest

Ouderen drinken het minst, jonge en hoogopgeleide mannen het meest

Drie op de 5 Nederlanders drinken meer dan 1 glas alcohol per dag. Daarmee voldoen ze niet aan de richtlijn van de Gezondheidsraad. Dat blijkt uit de Gezondheidsenquête/Leefstijlmonitor 2019 van het CBS, in samenwerking met het RIVM en het Trimbos-instituut.

Meer suiker in snoeprepen dan 25 jaar geleden

Meer suiker in snoeprepen dan 25 jaar geleden

Snackproducenten staan onder grote druk de hoeveelheid zout en suiker in hun producten te verlagen. Maar verschillende chocoladerepen zijn in de afgelopen vijfentwintig jaar juist zoeter geworden, ontdekten Britse onderzoekers. Onderzoekers van Queen Mary University in Londen vonden informatie over de formulering van (in Groot-Brittannië verkochte)...