Snacklijn Ganz op basis van ganzenvlees

Ganz

Sjoerd Henstra, eigenaar van Raaskal Foodcreators & Development, presenteert de nieuwe snacklijn Ganz. De bitterballen en kroketten zijn gemaakt van Hollands ganzenvlees. Henstra: “Wij gebruiken het bijzondere vlees van de wilde Hollandse gans voor de vulling en trekken de bouillon van de karkassen, hierdoor wordt het dier en haar vlees volledig benut”. De bitterballen en kroketten van Ganz zijn verkrijgbaar via horecagroothandel Zegro.

Wilde gans

In Nederland is de wilde gans in grote getalen aanwezig. De vogel veroorzaakt de nodige overlast. Zo brengen de ganzen schade toe aan de landbouw en aan de inheemse flora en fauna. Daarom wordt er op de dieren gejaagd. Jagers ervaren grote problemen om de ganzen kwijt te raken, want ganzenvlees is niet populair in ons land.

Henstra, van origine chef-kok, is al jaren groot fan van het ganzenvlees. Hij gebruikt het vlees al jaren voor zijn gerechten en recepturen. Daarom werkte hij met zijn bedrijf de afgelopen maanden aan een nieuw product met de merknaam Ganz.

Ganz

De ganzen zijn afkomstig uit verschillende delen van Nederland. Met een speciaal koeltransport worden de vogels naar naar de productiekeuken gebracht. Henstra: “Alle ganzen die wij gebruiken worden uit het wild geoogst door jagers, zij zijn in het bezit van een jachtakte en beschikken dus over de kennis en kunde die nodig is om een diersoort verantwoord en humaan te bestrijden. Wilde ganzen hebben een prachtig en vrij leven gehad en komen met zo min mogelijk leed aan hun einde, zo veel mooier en zo veel natuurlijker dan het vlees dat wij dagelijks consumeren”

Raaskal Foodcreators & Development

Raaskal Foodcreators is in 2017 opgericht en ontwikkelt complete producten, basis ingrediënten, toevoegingen en maatwerkrecepturen. Het bedrijf zet zich in voor professionals binnen de voedingsindustrie. Andere producten van het bedrijf zijn Zju, Boeljon, groenten crème en verse soep.

Lees ook:

Kroketten en gehakt van ganzenvlees (26 februari 2018)

Meer over
Lees ook
Tips Belastingdienst voor btw-verhoging

Tips Belastingdienst voor btw-verhoging

Na de Tweede kamer, is ook de Eerste Kamer akkoord met de btw-verhoging. Op 18 december stemden de Kamerleden met het voorstel in. Dit betekent dat het lage btw-tarief vanaf 1 januari van 6 procent naar 9 procent gaat. Deze tariefverhoging heeft gevolgen voor onder andere de administratie, de prijzen van goederen en diensten en...

Ambachtelijke bakker maakt brood nog steeds te zout

Ambachtelijke bakker maakt brood nog steeds te zout

Uit een meting van het Nederlands Bakkerij Centrum blijkt dat brood van de ambachtelijke bakker een stuk zouter is dan brood uit industriële bakkerijen. Gemiddeld zit het brood van ambachtelijke bakkers zelfs nog boven de wettelijke norm van maximaal 1,8 procent NaCl op de droge stof. Dat meldt het NVB. De meting werd uitgevoerd op 502 verschillende...

1 op de 13 ondernemers te laat met btw-aangifte

1 op de 13 ondernemers te laat met btw-aangifte

Ongeveer 140.000 ondernemingen misten afgelopen kwartaal de deadline van 1 november om hun btw-aangifte en/of -betaling te doen. Zij ontvangen een dezer dagen een naheffingsaanslag, vaak met boete. In ruim 80 procent van de gevallen was de betaling niet op tijd of correct. Dat meld de Belastingdienst in een persbericht van 3 december. Veel ondernemers,...