Soep van De Verspillingsfabriek op de kaart bij Happy Tosti

18 september 2017

De soepen van De Verspillingsfabriek zijn al weer enige tijd verkrijgbaar bij Bidfood. Een van de nieuwe afnemers is Happy Tosti, de winnaar van de ABN AMRO ‘Start-up of the year award'. Er zijn overeenkomsten tussen de bedrijven. In De Verspillingsfabriek gebruiken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt producten die anders worden weggegooid voor nieuwe producten. Bij Happy Tosti maken en serveren mensen met een beperking de tosti's.

Sam Holtus en Jasper Kool van de Hotelschool in Den Haag startten Happy Tosti drie jaar geleden. Zij wilden bewijzen dat je op een sociale manier geld kunt verdienen in een horecazaak. Inmiddels runnen ze met een derde compagnon, Wibe Smulders, drie ‘Happy Tosti’s’ in Den Haag, Leiden en Hoofddorp.

Happy Tosti gebruikt zoveel mogelijk biologische, gezonde producten van hoge kwaliteit. Wibe Smulders: “Met de soep uit De Verspillingsfabriek trekken we de keten nog verder door: soep van verspilde groente, gemaakt en geserveerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt! Het lijkt me leuk om over een tijdje dit eens door te rekenen. Hoeveel uur werk een kom soep iemand heeft opgeleverd door onze samenwerking. Of zoveel liter per jaar is zoveel banen. Het is toch gaaf dat je op deze manier kunt bijdragen aan het geluk van anderen?"

Lees ook:

Sligro neemt soepen van De Verspillingsfabriek op in assortiment (7 juni 2017)

Altijd op de hoogte blijven?