Vegan Awards 2017 uitgereikt

SoFish

Tijdens VegFestNL in Utrecht werden op 29 oktober 2017 de Vegan Awards 2017 uitgereikt. Jon Koeter reikte namens de Nederlandse Vereniging voor Veganisme zeven Vegan Awards uit aan innovatieve vegan bedrijven en initiatieven. De plantaardige SoFish Burger van SoFine won Beste Vegan Product van 2017. De Dutch Weed Burger was de Beste vegan nieuwkomer.

Vegan Awards

De Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) reikt de Vegan Awards jaarlijks uit. Dit jaar konden er initiaven voor de prijzen worden aangedragen tot 20 augustus. Daarna kon het publiek van 5 tot en met 26 stemmen op de genomineerden. De winnaars van de zeven Vegan Awards zijn:

  • Beste vegan blog of vlog: Gewoon Vegan
  • Beste vegan product: SoFish Burger van SoFine
  • Beste vegan (kook)boek: Lisa Goes Vegan
  • Bese vegan eetgelegenheid: Meatless District
  • Beste vegan (web)winkel: Vegabond Amsterdam
  • Beste vegan cateraar: Taarten van Jansen
  • Beste vegan nieuwkomer: The Dutch Weed Burger Joint

SoFish Burger

SoFine introduceerde eerder dit jaar de plantaardige SoFish Burger. De SoFish Burger is gemaakt op basis van sojabonen maar smaakt naar vis. Producent SoFine biedt een breed scala aan vegan producten aan. Alle producten zijn 100 procent plantaardig en gebaseerd op peulvruchten en groenten.

Dutch-Weedburger-300x226 The Dutch Weedburger

The Dutch Weed Burger Joint

The Dutch Weed Burger is een vegan seaweed-fastfood-bar. De eetgelegenheid, geïnspireerd op fast food-ketens, heeft een volledig vegetarisch en veganistisch aanbod. De producten zijn verrijkt met zeewier en micro algen van onder aandere zeewierboerderij Zeewaar in de Oosterschelde.

Lees ook
The Dutch Weed Burger presenteert vegan Sea Nuggets

The Dutch Weed Burger presenteert vegan Sea Nuggets

The Dutch Weed Burger brengt een nieuw product op de markt, Sea Nuggets. Net als alle andere producten van de onderneming is ook hier zeewier het belangrijkste ingrediënt.

Domino's presenteert Vegan Pizza

Domino's presenteert Vegan Pizza

Na New York Pizza brengt nu ook Domino’s Vegan Pizza op de markt. Op 30 april presenteerde Domino's haar variant. Deze kwam tot stand in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV). Domino's heeft een aanvraag om het Vegan Keurmerk te mogen voeren. De pizzaketen werkte lange tijd aan de receptuur. Volgens Domino's is het nieuwe deeg...

Alpro verkoopt SoFine Foods aan SoGood

LANDGRAAF - Alpro heeft dochteronderneming SoFine Foods, dat vleesvervangers op basis van soja produceert, verkocht aan de SoGood Holding. Dat is een onderneming van een viermanschap onder leiding van Bart Merkus. Merkus startte zijn loopbaan begin jaren 90 bij Heineken. Daarna was hij onder meer commercieel directeur bij Mars, algemeen directeur bij Koninklijke Verkade, interim-directeur strategie en commercie bij Westland Kaas Groep en commercieel directeur bij The Greenery. Bij SoFine is hij verantwoordelijk voor het algemeen management en verkoop. De andere nieuwe eigenaren zijn: Jeroen Knikkink, Jacco...