Soja mag geen zuivel heten

sojamelk

Plantaardige producten mogen niet naar zuivel genoemd worden. Dat bepaalde het Europees Hof van Justitie vandaag, schrijft de Telegraaf. Sojamelk, tofuboter of vegakaas mogen niet meer onder deze namen verkocht worden.

Verwarringsgevaar bij de consument

Het EU-hof oordeelde dat dergelijke benamingen volgens het Europees recht uitsluitend bedoeld zijn voor producten van dierlijke oorsprong. Zuivelbenamingen voor plantaardige producten zorgen voor "verwarringsgevaar bij de consument", zelfs als er een verduidelijkende tekst op het label staat, aldus de rechters. Het Hof stelde wel een lijst met uitzonderingen op. Hierin is onder meer het Franse crème de riz opgenomen. Soja en tofu staan niet op die lijst.

Bron: Foodlog

Lees ook
Samenwerking Vandersterre en Max &Bien

Samenwerking Vandersterre en Max &Bien

Kaasproducent Vandersterre gaat samenwerken met plantaardige kaasmakerij Max & Bien. Hierdoor krijgt Max & Bien de mogelijkheid om hun merk breder in de markt te zetten. In Nederland en daarbuiten.

Microplastics aangetroffen in vlees en zuivel

Microplastics aangetroffen in vlees en zuivel

Wetenschappers hebben microplastics aangetroffen in vlees, bloed en melk van Nederlandse koeien en varkens. Bijna 80 procent van de geteste vlees- en zuivelproducten bevatte microplastics. Dat blijkt uit een steekproef van de Vrije Universiteit Amsterdam in opdracht van de Plastic Soup Foundation.

Partnerschap Beyond Meat en Disneyland Parijs

Partnerschap Beyond Meat en Disneyland Parijs

Beyond Meat en Disneyland Paris gaan samenwerken. Het plantaardige vlees van Beyond Meat komt het menu te staan in het hele resort inclusief beide themaparken, Disney Village en Disney Hotels.