Solar Foods kan eerste fabriek gaan bouwen

Beeld: Solar Foods

Het Finse bedrijf Solar Foods heeft in een nieuwe investeringsronde genoeg geld opgehaald om de eerste fabriek te gaan bouwen. Het bedrijf gaat eiwitten maken uit bacteriën die leven op CO2 en waterstof. De eiwitproductie moet dus los gaan staan van elke vorm van landbouw. De fabriek moet eind 2022 operationeel zijn.

Solein

Solar foods bracht  in twee investeringsrondes €18,5 miljoen op. In de nieuwe fabriek wil het bedrijf het eiwitproduct Solein® te maken. Voor het productieproces is alleen lucht en elektriciteit nodig. De bacteriën die Solar Foods gebruikt, ‘eten’ alleen CO2 en waterstof. Die stoffen haalt het bedrijf met een elektrisch  proces uit de lucht. Zo kan eiwitproductie los komen te staan van landbouw. Het bedrijf filosofeert dat het productieproces overal ter aarde en zelfs in de ruimte mogelijk moet zijn. De voedingswaarde zou vergelijkbaar moeten zijn met soja, algen en sommige dierlijke eiwitten.

Bron: Solar Foods

Thema's
Lees ook
Foodvalley Champions 2020 bekend

Foodvalley Champions 2020 bekend

De Nieuwe Melkboer, In Ovo en Grünten zijn uitgeroepen tot Foodvalley Champions 2020. De prijzen zijn uitgereikt tijdens de Foodvalley Summits in de categorieën Eiwittransitie, Circulaire AgriFood en Voeding en Gezondheid. De jury beoordeelde op het innovatie karakter van de bedrijven en de impact van de innovaties. De winnaars krijgen onder andere...

Zeeland, Noord-Brabant en Flevoland verbinden zich aan The Protein Cluster

Zeeland, Noord-Brabant en Flevoland verbinden zich aan The Protein Cluster

De provincies Zeeland, Noord-Brabant en Flevoland sluiten zich aan bij The Protein Cluster. Dit is een bedrijvennetwerk dat de provincies Gelderland en Overijssel in 2017 samen met Oost NL en Foodvalley NL startten. De samenwerking gaat op 13 oktober, tijdens de Foodvalley Summits, officieel van start.

Eiwitten van de toekomst

Eiwitten van de toekomst

De markt voor vlees- en zuivelvervangers groeit nog steeds. Maar de gangbare basisingrediënten, erwten en soja, zijn niet eindeloos voorhanden of verdienen geen duurzaamheidsprijs. Gelukkig kijken verschillende bedrijven inmiddels naar alternatieve eiwitbronnen. De markt voor vleesvervangers is de afgelopen jaren flink gegroeid, en het aantal...