Solar Foods kan eerste fabriek gaan bouwen

Beeld: Solar Foods

Het Finse bedrijf Solar Foods heeft in een nieuwe investeringsronde genoeg geld opgehaald om de eerste fabriek te gaan bouwen. Het bedrijf gaat eiwitten maken uit bacteriën die leven op CO2 en waterstof. De eiwitproductie moet dus los gaan staan van elke vorm van landbouw. De fabriek moet eind 2022 operationeel zijn.

Solein

Solar foods bracht  in twee investeringsrondes €18,5 miljoen op. In de nieuwe fabriek wil het bedrijf het eiwitproduct Solein® te maken. Voor het productieproces is alleen lucht en elektriciteit nodig. De bacteriën die Solar Foods gebruikt, ‘eten’ alleen CO2 en waterstof. Die stoffen haalt het bedrijf met een elektrisch  proces uit de lucht. Zo kan eiwitproductie los komen te staan van landbouw. Het bedrijf filosofeert dat het productieproces overal ter aarde en zelfs in de ruimte mogelijk moet zijn. De voedingswaarde zou vergelijkbaar moeten zijn met soja, algen en sommige dierlijke eiwitten.

Bron: Solar Foods

Thema's
Lees ook
Nieuwe fabriek voor eiwit uit eendenkroos geopend

Nieuwe fabriek voor eiwit uit eendenkroos geopend

Op donderdag 5 maart is de nieuwe fabriek van Rubisco Foods geopend in het Overijsselse Raalte. In de fabriek worden eiwitten en andere ingrediënten gewonnen uit waterlinzen (eendenkroos) en plantaardige reststromen. De nieuwe productielocatie heeft een capaciteit van 1200 kg per uur, en gebruikt grondstoffen van lokale telers en bedrijven. Van...

Vegan of meat lover? Lang leve de keuzevrijheid!

Vegan of meat lover? Lang leve de keuzevrijheid!

Richard de Vries, Commerce & Sales bij Jellice Pioneer Europe Sinds augustus 2018 woedt de Afrikaanse Varkenspest (AVP) in China en omringende landen. Miljoenen varkens worden geruimd. Op dit moment gaat 75% van het Europese varkensvlees en bijproducten naar Azië. De grote exportmarkt, maatschappelijk ongerief en misstanden bij fokkers en...

1 miljoen subsidie voor onderzoek naar eiwittransitie

1 miljoen subsidie voor onderzoek naar eiwittransitie

De Universiteit Utrecht, de Technische Universiteit Delft en Wageningen UR gaan onderzoeken wat er moet gebeuren om consumenten te laten overstappen naar plantaardige alternatieven voor vlees- en melkproducten. Daarbij werken ze samen met onder andere Unilever en Danone Nutricia Research.