Solar Foods kan eerste fabriek gaan bouwen

Beeld: Solar Foods

Het Finse bedrijf Solar Foods heeft in een nieuwe investeringsronde genoeg geld opgehaald om de eerste fabriek te gaan bouwen. Het bedrijf gaat eiwitten maken uit bacteriën die leven op CO2 en waterstof. De eiwitproductie moet dus los gaan staan van elke vorm van landbouw. De fabriek moet eind 2022 operationeel zijn.

Solein

Solar foods bracht  in twee investeringsrondes €18,5 miljoen op. In de nieuwe fabriek wil het bedrijf het eiwitproduct Solein® te maken. Voor het productieproces is alleen lucht en elektriciteit nodig. De bacteriën die Solar Foods gebruikt, ‘eten’ alleen CO2 en waterstof. Die stoffen haalt het bedrijf met een elektrisch  proces uit de lucht. Zo kan eiwitproductie los komen te staan van landbouw. Het bedrijf filosofeert dat het productieproces overal ter aarde en zelfs in de ruimte mogelijk moet zijn. De voedingswaarde zou vergelijkbaar moeten zijn met soja, algen en sommige dierlijke eiwitten.

Bron: Solar Foods

Thema's
Lees ook
Post-melk-generatie wil liever plantendrank

Post-melk-generatie wil liever plantendrank

Haver-, kokos-, soja- en rijstmelk zijn steeds populairder in de koffie of als glaasje bij het ontbijt. Nederland is niet meer zo’n fan van koeienzuivel, zijn derde grootste agrarische exportproduct. Terwijl het verkoopvolume van melk in de afgelopen jaren gestaag daalt, is dat van de plantaardige dranken juist in opmars. “Er...

Nestlé onthult nieuwe samenwerkingen rondom plantaardig eiwit

Nestlé onthult nieuwe samenwerkingen rondom plantaardig eiwit

Nestlé gaat samenwerken met plantaardig eiwitleverancier Merit Functional Foods en diens technologiepartner Burcon Nutrascience voor de vervaardiging van verschillende soorten plantaardig eiwit. Het ontwikkelen van nieuwe plantaardige alternatieven voor vlees en zuivel is een hoge prioriteit voor de Zwitserse foodgigant. Het vorig jaar opgerichte...

Plantaardige eiwitfaciliteiten in kaart gebracht

Plantaardige eiwitfaciliteiten in kaart gebracht

Foodvalley NL heeft een overzicht gepubliceerd van Nederlandse faciliteiten voor het testen en opschalen van ingrediënten, halffabrikaten of eindproducten met plantaardige ingrediënten. Deze Protein Facility Map is bedoeld als hulpmiddel voor bedrijven die deze faciliteiten zelf niet hebben maar wel willen innoveren op dit gebied.