Solar Foods kan eerste fabriek gaan bouwen
Beeld: Solar Foods
Het Finse bedrijf Solar Foods heeft in een nieuwe investeringsronde genoeg geld opgehaald om de eerste fabriek te gaan bouwen. Het bedrijf gaat eiwitten maken uit bacteriën die leven op CO2 en waterstof. De eiwitproductie moet dus los gaan staan van elke vorm van landbouw. De fabriek moet eind 2022 operationeel zijn.
Solein
Solar foods bracht in twee investeringsrondes €18,5 miljoen op. In de nieuwe fabriek wil het bedrijf het eiwitproduct Solein® te maken. Voor het productieproces is alleen lucht en elektriciteit nodig. De bacteriën die Solar Foods gebruikt, ‘eten’ alleen CO2 en waterstof. Die stoffen haalt het bedrijf met een elektrisch proces uit de lucht. Zo kan eiwitproductie los komen te staan van landbouw. Het bedrijf filosofeert dat het productieproces overal ter aarde en zelfs in de ruimte mogelijk moet zijn. De voedingswaarde zou vergelijkbaar moeten zijn met soja, algen en sommige dierlijke eiwitten.
Bron: Solar Foods
Thema's
Meer over
Lees ook
Vezelhennep als eiwit- en oliebron
HempFlax in Oude Pekela verwerkt sinds 1993 vezels uit lokaal verbouwde hennep. Terwijl hennepteelt na de Tweede Wereldoorlog verboden werd omdat deze geen voedsel opleverde, zijn ‘neutraceuticals’ nu uitgegroeid tot belangrijke markt voor vezelhennep. Eén van de nieuwste loten aan de stam is hennepeiwit. Door naar mogelijkheden...
Cosun produceert eiwit uit bietenbladeren
Cosun heeft een proeffabriek in gebruik genomen voor de productie van eiwit. Met een methode die is ontwikkeld door TNO wordt in deze ‘Green Protein Demo Plant’ het eiwit uit bietenbladeren gehaald. De nieuwe proeffabriek, die is ingericht in het Cosun Innovation Center bij Dinteloord, is op donderdag 10 oktober officieel in gebruik genomen....
Voedseltrends op Anuga
De inmiddels honderdjarige beurs Anuga in Keulen is een tweejaarlijks hoogtepunt waar honderden bedrijven hun nieuwe producten tonen. Die nieuwe producten bevestigen een aantal trends die al even spelen in de industrie, en laten zien in welke vorm die de komende jaren op de markt zouden kunnen verschijnen.