Het S&P Nieuwjaarscafé stond in het teken van voedseltransitie

Dagvoorzitter Suzanne van der Pijll, managing partner bij Schuttelaar & Partners

Het S&P Nieuwjaarscafé vond 15 januari plaats. Ruim 200 mensen kwamen bijeen in het Museum voor Communicatie om met Schuttelaar & Partners de voedseltransitie te verkennen. Samen met Jacqueline Pieters (Rabobank), Krijn Poppe (WUR) en Marjolijn Sonnema (ministerie van LNV) namen Suzanne van der Pijll en Marcel Schuttelaar de aanwezigen mee in de versnelling van de voedseltransitie. Onder andere Gerard Scheij (Picnic) en Robert Verdam (NEMO Science Museum) lieten zien dat de voedseltransitie al volop aan de gang is.

Hier een sfeerimpressie van het S&P Nieuwjaarscafe:

Lees ook
Conclusies onderzoek naar gezondheid biologische kippen onder druk aangepast

Conclusies onderzoek naar gezondheid biologische kippen onder druk aangepast

In 2005-2007 liep in Nederland een grootschalig onderzoek naar de gezondheid van biologische kippen. In televisieprogramma Zembla vertelde de toenmalig onderzoeksleider dat ze onder druk de resultaten aanpaste. Uit het onderzoek zouden aanwijzingen blijken dat biologisch voedsel gezonder is, maar de officiële conclusie was dat er geen conclusie mogelijk...

Toekomstvisie op ons voedselsysteem

Toekomstvisie op ons voedselsysteem

De Food System Vision Prize, een initiatief van de Amerikaanse Rockefeller Foundation en partners SecondMuse en OpenIDEO, daagde organisaties wereldwijd uit een visie te formuleren op een gezond en regeneratief voedselsysteem in een regio naar keuze voor het jaar 2050. Uit meer dan 1.300 inzendingen wereldwijd werden uiteindelijk tien finalisten gekozen....

Minister Schouten wil Nederlands mestbeleid vereenvoudigen

Minister Schouten wil Nederlands mestbeleid vereenvoudigen

Minister Schouten wil het mestbeleid in Nederland op de schop gooien. Het huidige beleid slaagt er niet om overal de waterkwaliteitsdoelen te halen en is bovendien te fraudegevoelig door de complexiteit. Er komen twee mogelijkheden voor boeren: of de mest in de directe omgeving uitrijden of naar verkopen aan een mestverwerker.